FOLLOW US: facebook twitter

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Στη λίμνη Στράτου το Σλάλομ του θαλασσίου σκι

Ημερομηνία: 19-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στη λίμνη Στράτου έξω από το Αγρίνιο θα διεξαχθεί το αγώνισμα του Σλάλομ του Θαλασσίου Σκι των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Το αγώνισμα θα διεξαχθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίου Σκι, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (Ε.Ο.Θ. Σκι.).

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου, που θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης, φιλοξενούνται τα κλιμάκια των επίλεκτων αθλητών της Εθνικής Ομάδας Θαλασσίου Σκι και προπονούνται κατά τη διάρκεια του έτους. Κατά το παρελθόν έχουν διεξαχθεί πολλοί Εθνικοί και Διεθνείς Αγώνες, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 1999 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2000.

Η λίμνη Στράτου είναι μια τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1991 από το φράγμα του ποταμού Αχελώου. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν, δημιουργήθηκε το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης προπόνησης τριών ομάδων, στους τρεις ξεχωριστούς στίβους αγώνων και προπονήσεων που υπάρχουν. Το Εθνικό Κέντρο στη λίμνη Στράτου, είναι η πιο πλήρης εγκατάσταση του Θαλασσίου Σκι που με τις ιδανικές “συνθήκες νερού” θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες.

*Χρυσός  χορηγός των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

https://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2019/07/201907181028120375.jpg

Το Τάραντο για τους ΧΧ Μεσογειακούς

Η πόλη του Τάραντο της Ιταλίας είναι κι επίσημα υποψήφια πόλη για τη διοργάνωση των ΧΧ Μεσογειακών Αγώνων, το 2025.

Στις 15 Ιουλίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας για τους μεθεπόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, η πόλη της Νότιας Ιταλίας με την ευρύτερη περιοχή της Απουλίας και η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέθεσαν επίσημα τον φάκελο υποψηφιότητάς της, μαζί με όλα τα σχετικά στοιχεία και τις δεσμεύσεις που απαιτούνται προς την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Ο φάκελος θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στις 26 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπής των χωρών της Μεσογείου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, προκειμένου να ενημερωθούν για την  πρόταση διοργάνωσης των Αγώνων από την ιταλική πόλη.

Η απόφαση για την ανάθεση των ΧΧ Μεσογειακών Αγώνων θα ληφθεί στις 24 Αυγούστου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κι αφού της ψηφοφορίας προηγηθεί αναλυτική παρουσίαση της υποψήφιας πόλης.

Η διοργάνωση των 19ων Μεσογειακών Αγώνων του 2021 θα γίνει στο Οράν της Αλγερίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος