FOLLOW US: facebook facebook

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Επιτάχυνση διαδικασιών και παρουσία Πρωθυπουργού

Απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα κι όλα συνηγορούν πλέον ότι η διοργάνωση θα περισώσει το κύρος της πόλης, της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας, παρότι η κατάσταση ήταν δύσκολη, λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές».

Η νέα Οργανωτική, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, τρέχει σε εντονότατους ρυθμούς, κόντρα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και με χαμηλότερα κόστη, παρά τις αναπόφευκτες απευθείας αναθέσεις, όσα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν δρομολογηθεί στο Νότιο Πάρκο εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Αγυιάς, τόπους διεξαγωγής των αθλημάτων.

Το «στοίχημα» του Λευτέρη Αυγενάκη και των Πατρινών υπευθύνων αφορά στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, τους οποίους θα τιμήσει και με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίδοντας εμφατικά το μήνυμα της εθνικής διάστασης.

Είναι, άλλωστε, εθνική υπόθεση η επιτυχία της διοργάνωσης από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου. Σ’ αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της Δ.Ε.Μ.Α και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.

Επίσης, θα τιμήσουν τη χώρα μας με την παρουσία τους ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και Υπουργοί των Σπορ, από ορισμένες συμμετέχουσες χώρες.

Το «test event» που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ώρα δείχνει ότι και η πόλη, οι πολίτες της Αχαΐας, αγκαλιάζουν σιγά σιγά το σπουδαίο γεγονός…

Αποτέλεσμα εικόνας για soccer-specific stadium

Σημαντική η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού στο Test Event

Αρωγός στη διεξαγωγή του απολύτως επιτυχημένου Test Event των Μεσογειακών Αγώνων στάθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο και στη διάρκεια της διοργάνωσης. Και στις δύο ημέρες του τουρνουά, του Final-4 του Beach Handball ανδρών, γυναικών, και καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων,  ομάδες Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  βρίσκονταν στην εγκατάσταση έτοιμες να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, άλλωστε, έχει δηλώσει εξ αρχής ότι πρόκειται να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στη διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Αυτό το κατέστησε ξεκάθαρο και ο Πρόεδρός του, δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήρθε αυτοπροσώπως στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πάτρα 2019 Νίκο Παπαδημάτο, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Δαλαίνα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Μαζαράκη, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας, για την υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη των Αγώνων.

Όπως, μάλιστα, προβλέπεται από τη συμφωνία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέσει για τις ανάγκες των Αγώνων,  65 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και 25 Ναυαγοσώστες, ενώ παράλληλα θα προμηθεύσει την Οργανωτική Επιτροπή με αναλώσιμο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με ναυαγοσωστικό σκάφος και με ένα τροχόσπιτο το οποίο θα λειτουργήσει ως ιατρείο. Έτσι, για μία ακόμη φορά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό εθελοντικό οργανισμό στη χώρα, ενεργοποιείται για να προσφέρει την πολύπλευρη, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του σε σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ανταπόκριση, την ευαισθησία και την εν γένει συνδρομή του, καθώς και τα στελέχη και τους εθελοντές του οργανισμού.

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/article/2019-08/img_8953.jpg

Προχωρούν τα έργα στην πλαζ της Αγυιάς

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα και στο δεύτερο πόλο των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων  Αγώνων, στην πλαζ της Αγυιάς, όπου θα κατασκευαστεί η εγκατάσταση «Ηρα», η οποία θα φιλοξενήσει τα αθλήματα του νερού.

Μετά το χώρο του Νοτίου Πάρκου εκατέρωθεν του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και την εγκατάσταση «Άρτεμις» που θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της άμμου και στην οποία διεξήχθη το Test Event του Beach Handball την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, άρχισε να μορφοποιείται και η πλαζ της Αγυιάς. Εκεί θα φιλοξενηθούν τα αθλήματα της ανοιχτής κολύμβησης, της τεχνικής κολύμβησης (τα αγωνίσματα πισίνας θα φιλοξενηθούν στο «Α. Πεπανός»), η παράκτια κωπηλασία (rowing beach sprint), το ωκεάνιο κανό, (canoe ocean racing), το άκουαθλον και το θαλάσσιο σκι (εκτός από το αγώνισμα του σλάλομ που θα γίνει στη λίμνη Στράτου).

Πρόσκληση για εθελοντές διαιτολόγους, διατροφολόγους

Μια από τις βασικές υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στην διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι η σίτιση των περίπου 2.500 ατόμων που θα συμμετέχουν με διαφορετικές ιδιότητες (αθλητές, προπονητές, συνοδοί αποστολών, διαιτητές, κριτές κ.ά.).

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, κ. Νίκος Παπαδημάτος, και η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλούν διαιτολόγους και διατροφολόγους στο όνομα της επιτυχίας της διοργάνωσης να δηλώσουν εθελοντές κατά την διάρκεια των Αγώνων.

«Η συμβολή τους θα είναι σημαντική στο εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι τις σίτισης πέρα από τον αυτονόητο κομβικό ρόλο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» τόνισε ο κ. Παπαδημάτος και επανέλαβε ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, είτε για πληροφορίες, είτε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, στο τηλέφωνο 2610701375 ή να αποστέλλουν email info@mbgpatras2019.gr .

Σχετικά Αρθρα

author@proini.newsΑφήστε μια απάντηση