FOLLOW US: facebook twitter

Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Κώστας Τζαβάρας

Ημερομηνία: 20-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που αρχίζει τις εργασίες της σημερα Τρίτη και ώρα 17:00, στην Αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, η διαδικασία της αναθεώρησης συντελείται σε 2 διαδοχικές Βουλές. Η πρώτη, δηλαδή η υφιστάμενη σήμερα, έχει ως έργο να προσδιορίσει τις διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν. Μεσολαβεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις προσεχείς εθνικές εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθεί η κατ’ ουσίαν αναθεωρητική Βουλή, η οποία θα έχει ως έργο να διαμορφώσει το περιεχόμενο των διατάξεων που έχουν προταθεί από τη σημερινή Βουλή για αναθεώρηση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί σήμερα ιστορική αναγκαιότητα εξαιτίας της δεινή δοκιμασίας των συνταγματικών θεσμών από τη πρωτοφανή οικονομική και αξιακή κρίση, που πέρασε και εξακολουθεί να περνάει ο τόπος. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν σήμερα το ιστορικό καθήκον να ενισχύσουν το Σύνταγμα με νέες διαδικασίες και νέους θεσμούς, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στη θεμελιώδη λειτουργία του, ως καταστατικού χάρτη της πολιτείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος