FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτη αντιπυρικής προστασίας για Τοπικές Κοινότητες

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας στο Δήμο Ήλιδας

Δράση που αφορά στην εκπόνηση μελέτης αντιπυρικής προστασίας Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ήλιδας με την συμμετοχή αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, πρόκειται για πιλοτική δράση στο πλαίσιο του έργουLife ‘AdaptinGR’, το οποίο εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Σε ότι αφορά τον δήμο Ήλιδας, υλοποιείται πιλοτικά η δράση που προβλέπει την εκπόνηση μελέτης αντιπυρικής προστασίας στις Τοπικές Κοινότητες Γερακίου και Περιστερίου. Με πιλοτικό τρόπο προβλέπεται η ενσωμάτωση δεικτών για τα σενάρια της κλιματικής αλλαγής, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ακριβή στοιχεία

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και του αναδόχου του έργου και δόθηκαν διευκρινίσεις, προκειμένου η μελέτη να βασιστεί σε ακριβή στοιχεία τα οποία πρέπει να αποτυπωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ακριβή και χρήσιμα τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από το εν λόγω πρόγραμμα.
Από την πλευρά του δήμου Ήλιδας συμμετείχαν στην σύσκεψη οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου και Ευγένιος Αστερής και οι υπηρεσιακοί παράγοντες κ. Θανάσης Δελλής και κ. Σάκης Μπούτσικας και από την Περιφέρεια συμμετείχαν ο προϊστάμενος του τμήματος υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού Π.Δ.Ε. κ. Στέφανος Παπαζησίμου, η εξωτερική συνεργάτης στο έργο Life κα Μαρία Κορδούλη και ο από την ανάδοχο εταιρεία που εκπονεί την μελέτη ‘ΥΛΗ Διαχείριση και προστασία Περιβάλλοντος’ κ. Έκτορας Αποστολίδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος