FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτες για τον καθαρισμό του δασικού οδικού δικτύου

Ημερομηνία: 15-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skartsiaris-andreasjpg

Σχεδιασμός από το δήμο Πύργου και τον αντιδήμαρχο Α. Σκαρτσιάρη για την αντιπυρική περίοδο

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, μετά την κατανομή του ποσού που διατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σχεδιασμό, τη δράση και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών κατά την αντιπυρική περίοδο, έδωσε εντολή να συνταχθούν μελέτες για την συντήρηση και τον καθαρισμό του δασικού οδικού δικτύου σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα μία μελέτη για κάθε Δημοτική Ενότητα.

Οι δρόμοι για συντήρηση είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Πύργου και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου και είναι δρόμοι στην πλειοψηφία τους δασικοί που θα διευκολύνουν την κίνηση τόσο των πυροσβεστικών οχημάτων, όσο και των μηχανημάτων έργων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ήδη οι μελέτες υλοποιούνται και οι εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης για πρώτη φόρα γίνεται καθαρισμός και απομάκρυνση της βλάστησης από οικόπεδα εντός του Σχεδίου Πόλεως και εντός οικισμού προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Και αυτό επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο το φαινόμενο των δημοτών να μην καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, όπως άλλωστε είναι υποχρέωσή τους.

Ο κ. Σκαρτσιάρης σχολιάζοντας το θέμα αυτό τόνισε:

«Όπως προείπα αυτό γίνεται για πρώτη φορά επειδή, είτε λόγω άρνησης συμμόρφωσης των ιδιοκτητών οικοπέδων για τον καθαρισμό τους, είτε λόγω αδυναμίας έχει σαν αποτέλεσμα σωρεία καταγγελιών από τους περίοικους.

Επειδή οι πιστώσεις για δράσεις πολιτικής προστασίας είναι περιορισμένες και το δασικό οδικό δίκτυο είναι αρκετά μεγάλο, θα παρακαλούσα τους δημότες μας, ως έχουν υποχρέωση, να προβαίνουν στο καθαρισμό των οικοπέδων τους, για την αποφυγή καταγγελιών (για φίδια,τρωκτικά και κίνδυνο πυρκαγιάς), έτσι ώστε να δίνεται έμφαση από την Υπηρεσία στη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, για τη εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και μηχανημάτων έργων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος