FOLLOW US: facebook twitter

Μειώνονται οι πρόσφυγες στη Μυρσίνη

Ημερομηνία: 27-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mursini-prosfora

Ασταμάτητο το καραβάνι αλληλεγγύης – Ήρθαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Σταδιακά έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στην Μυρσίνη της Ηλείας. Περίπου 30 άτομα έχουν αναχωρήσει ήδη για χώρες όπως η Πορτογαλία και η Βουλγαρία, ενώ οι περισσότεροι από τους 300 εναπομείναντες έχουν συγγενείς να τους περιμένουν στη Γερμανία. Στο μεταξύ το καραβάνι αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό προς τη Μυρσίνη. Χθες ήταν σειρά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να επισκεφθούν τους πρόσφυγες για να συντονίσουν την παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας που προσέφερε κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

mursini-giatroi-xwris-synora2

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, μίλησε για τη συμβολή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες, αλλά και για την έλευση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» με τους οποίους έχει υπάρξει συνεννόηση και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και τα νοσοκομεία του νομού για την παροχή των υπηρεσιών τους. Αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων από τη Μυρσίνη σε άλλες χώρες ο κ. Μοράντ τόνισε ότι «κάπου 30 άτομα έχουν φύγει για την Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Καλούν σταδιακά αρκετούς από τους πρόσφυγες στην Αθήνα για την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Βέβαια οι περισσότεροι έχουν συγγενείς στη Γερμανία. Την 1η Ιουνίου αναμένεται από την Υπηρεσία Ασύλου η κα Πετράκη για να προωθήσει τα αιτήματα ασύλου για την Ελλάδα, για όσους θέλουν να μείνουν στη χώρα μας».

mursini-giatroi-xwris-synora

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, Κώστας Μητρόπουλος, σχολίασε τα εξής: «Ήρθαμε με τα μέλη του συμβουλίου στη Μυρσίνη να φέρουμε μια βοήθεια για τους Σύριους μετανάστες. Αύριο μπορεί αύριο να φύγουμε εμείς για κάποιο ξένο κράτος και να χρειαστούμε βοήθεια. Όσο μπορούμε λοιπόν βοηθάμε και ότι χρειαστούν είμαστε δίπλα τους».Το θετικό στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης είναι πως οι Σύριοι έχουν ανεβάσει αρκετά το επίπεδο αυτοργάνωσης τους, ενώ ήδη άτυπα έχει ξεκινήσει την λειτουργία του και σχολείο ελληνικής, αραβικής και αγγλικής γλώσσας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος