FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση τιμολογίων για ΑμεΑ και πολύτεκνους από τη ΔΕΥΑ Πύργου

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Σε ισχύ για τους λογαριασμούς από το α’ τρίμηνο του 2021

Ειδικό τιμολόγιο από τη ΔΕΥΑΠ για τα ΑΜΕΑ και τις Πολύτεκνες οικογένειες ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου καθορίζοντας ταυτόχρονα τα κυβικά κατανάλωσης τόσο για την πόλη του Πύργου όσο και για τις Κοινότητες.

Αναλυτικότερα:

  1. Διαμορφώνεται ειδικό τιμολόγιο για τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ως εξής: Α) Για την Κοινότητα του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα σαράντα κυβικά κατανάλωσης σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα 40 κυβικά κατανάλωσης. Β) Για τις λοιπές Κοινότητες 50% έκπτωση στην αξία νερού στα πρώτα ογδόντα κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά εξάμηνο στα πρώτα 80 κυβικά κατανάλωσης.
  2. Καθορίζεται ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες ως εξής: Α) Για την Κοινότητα του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα ογδόντα κυβικά κατανάλωσης ανά τρίμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα 80 κυβικά κατανάλωσης. Β) Για τις υπόλοιπές Κοινότητες 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία ανά εξάμηνο στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης. Το σύνολο των κυβικών έκπτωσης ετησίως θα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την ημερολογιακή έκδοση των λογαριασμών, (μηνιαίοι, διμηνιαίοι, τριμηνιαίοι κλπ).

Το ειδικό τιμολόγιο για ΑΜΕΑ θα ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που τα παραπάνω άτομα χρησιμοποιούν το νερό για ανάγκες κύριας κατοικίας δικής τους ή είναι προστατευόμενα μέλη στην οικογένεια που τα φιλοξενεί.

Το ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους που έχουν (4) παιδιά και πάνω άγαμα θα ισχύει μόνο σε περίπτωση που το νερό χρησιμοποιείται στην κύρια κατοικία τους και μέχρι του έτους της ενηλικίωσης των παιδιών (18 ετών ή 24 ετών για παιδιά που σπουδάζουν ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία).

Η υπηρεσία θα εκδίδει ετησίως ανακοίνωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την έκδοση των λογαριασμών του Α΄τριμήνου 2021 για την Κοινότητα του Πύργου και από το Α΄ εξάμηνο 2021 για τις υπόλοιπες Κοινότητες και θα μπορεί να αναιρεθεί μόνο με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος