FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση 30% της τιμής ζώνης ζητά ο δήμος Πηνειού

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

Ομόφωνη απόφαση για τις αντικειμενικές από το δημοτικό συμβούλιο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες ζητά ο δήμος Πηνειού από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας το δημοτικό συμβούλιο, για να προλάβουν τις σχετικές προθεσμίες.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, οι ισχύουσες τιμές ζωνών είναι αδικαιλόγητα υψηλές αφού ο δήμος δεν έχει ακόμα συνέλθει οικονομικά από τις πολλαπλές κρίσεις, και πρόσθεσε πως πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση και να κατατεθεί η αιτιολογημένη γνώμη ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συνοδεύεται από κάθε πραγματικό αποδεικτικό στοιχείο, που ανάγεται στο χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων.

«Θεωρούμε ότι οι τιμές ζωνών είναι πολύ αυξημένες στον Δήμο Πηνειού, καθώς η περιοχή εξακολουθεί να είναι πλήττεται από την οικονομική κρίση και προτείνω
μείωση 30% των τιμών ζώνης αντικειμενικών αξιών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πηνειού», ανέφερε ο κ. Μαρίνος.

Με την πρόταση μείωσης συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Σάκης Γεωργόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι συναινεί στη μείωση των ζώνης αντικειμενικών αξιών του Δήμου Πηνειού στο 30% επί της παλιάς τιμής που ίσχυε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πηνειού.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέξης Τσαουσάκης, ανέφερε ότι ψηφίζει «παρών» διότι διαφωνεί με τη λογικήτης κάθετης φορολόγησης των πάντων. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η πρόταση του δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος