FOLLOW US: facebook twitter

Μειώνουν ξανά τα χειρουργεία 80% στα δημόσια νοσοκομεία, στρώνοντας τον δρόμο στα ιδιωτικά

Ημερομηνία: 10-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με την έναρξη του «lockdown» μέσα στο lockdown είναι η εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι 80%. Ένα μέτρο που και την προηγούμενη φορά που είχε ανακοινωθεί είχε βρει απέναντι τους γιατρούς οι οποίοι υπογραμμίζουν τους κινδύνους που έχει για τους ασθενείς η μονομερής ενασχόλησης του ΕΣΥ με τον covid αλλά και στρώνει τον δρόμο στους κλινικάρχες.

Μέσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, εξειδικεύτηκαν σήμερα και θα τεθούν σε εφαρμογή με πρόσχημα την πανδημία από αύριο προβλέπεται η εκ νέου μείωση των χειρουργείων έως 80% στα δημόσια νοσοκομεία.Η αναστολή των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές που βρίσκονταν «στο κόκκινο» εφαρμόστηκε ξανά πριν λίγους μήνες με τους γιατρούς να προειδοποιούν για τους κινδύνους.Σε δήλωσή τους εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ σχολιάζοντας την αναστολή τακτικών χειρουργείων τότε έκαναν λόγο για απαράδεκτη κυβερνητική εντολή και μεθόδευση που θα αυξήσει τη θνητότητα και τη νοσηρότητα.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ ανέφεραν:

«Η κυβερνητική άνωθεν εντολή για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές κινδύνου που ανακοίνωσε απόψε ο κ. Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είναι μεθόδευση καταστροφική και θανατηφόρα.Αποτελεί ανοιχτή ομολογία από την κυβέρνηση πως όλους τους προηγούμενους μήνες ούτε «θωράκισε το ΕΣΥ», ούτε προσλήψεις έκανε και γι’ αυτό πάλι όπως την άνοιξη θέλει να μετακινήσει προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID.Αποτελεί ανοιχτή ομολογία πως η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας στις χειρουργικές παθήσεις. Δεν την ενδιαφέρουν θάνατοι που δεν απασχολούν τα δελτία ειδήσεων.Είναι χαρακτηριστικό πως από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου «απέδρασαν» οι υπουργοί Υγείας κ.κ. Κικίλιας-Κοντοζαμάνης κι έβαλαν μπροστά τον κ. Χαρδαλιά.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Παναγιώτης Παπανικολάου γ.γ. της ΟΕΝΓΕ καλεί την επιτροπή των ειδικών να πάρει θέση και να πει αν είναι μετά από δική της εισήγηση το παραπάνω μέτρο.«Για 2η φορά οι υπουργοί Υγείας ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από τον Χαρδαλιά και τον βάζουν να ανακοινώσει μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων ως 80% στα δημόσια νοσοκομεία με τον στόχο την κερδοσκοπία των ιδιωτών κλινικαρχών. 100% ξετσίπωτη διαπλοκή. Καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ υγειονομική λογική. Ντροπή» αναφέρει και προσθέτει: «Απαιτώ να ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ τα μέλη της “κρατικής επιτροπής ειδικών” να μας πουν αν η εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ μέχρι 80% ήταν δική τους εισήγηση και αν ναι σε ποιά διάολο “επιστήμη” (της διαπλοκής) την στηρίζουν. Αν όχι να μας πουν γιατί σιωπούν».

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος