FOLLOW US: facebook twitter

Μειώνονται κατά 50% τα τεκμήρια το 2020 – Θα καταργηθούν το 2021

Ημερομηνία: 08-08-2019 | Συντάκτης:

Τα τεκμήρια διαβίωσης σκοπεύει να  καταργήσει η κυβερνηση , σταδιακά – από το 2020 και μετά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν κυβερνητικές σκέψεις για μείωση των τεκμηρίων κατά 50% το 2020 και πλήρη κατάργησή τους το 2021. Αυτή η σχετική διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί με βάση όλες τις ενδείξεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Με αυτό, θα αλλάξουν και θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος, ενώ ταυτόχρονα θα αλλάξουν τα όρια χρήσης μετρητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα τεκμαρτά εισοδήματα θα διαμορφωθούν από το 2020 ως εξής:

Τεκμαρτό εισόδημα άγαμου: Από 3.000 ευρώ σήμερα, στα 1.500 ευρώ.

Τεκμαρτό εισόδημα παντρεμένου ζευγαριού: Από 5.000 ευρώ θα μειωθεί στα 2.500 ευρώ.

Τεκμήριο αυτοκινήτου: Από 4.000 ευρώ που ξεκινούν τα τεκμήρια για τα χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα, το κατώφλι θα διαμορφωθεί στα 2.000 ευρώ.

Τεκμήριο σπιτιού: Σήμερα κατά μέσον όρο ανέρχεται στα 3.500 ευρώ. Το ποσό θα περιορισθεί στα 1.750 ευρώ .

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα τεκμήρια διαβίωσης είναι αναχρονιστικά και πλέον με τις σύγχρονες ελεγκτικές διαδικασίες μπορούν να εντοπισθούν οι περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου και τα στοιχεία από τα πιστωτικά ιδρύματα, η εφορία μπορεί να διαπιστώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα περιπτώσεις φοροαποφυγής και να αποκαλύψει κρυμμένα εισοδήματα.

Περιορίζονται οι συναλλαγές με μετρητά

Επίσης, στη δραστική μείωση των μετρητών στις συναλλαγές των φορολογουμένων με τις επιχειρήσεις αλλά και των επιχειρήσεων μεταξύ τους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής αλλά και την τόνωση των εσόδων του Δημοσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος