FOLLOW US: facebook twitter

Μειωμένη παραγωγή φέτος στην Ηλεία για το ρόδι – Το ρόδι από την Τουρκία κάνει ζημιά εις βάρος των παραγωγών

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Μέτρια προμηνύεται η φετινή χρονιά για το ρόδι αναφορικά με την παραγόμενη ποσότητα, καθώς η απόδοση της καλλιέργειας είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με τις δυνατότητές της.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Αλφειός Ρόδι», Πέτρος Γιαννόπουλος στο ypaithros.gr , η μικρότερη απόδοση από το κανονικό είναι αναμενόμενη σε τέτοιου είδους καλλιέργειες, ενώ είναι ακόμα νωρίς για εκτιμήσεις σε ότι αφορά την ποιότητα δεδομένου ότι η συγκομιδή της ποικιλίας Wonderful θα ξεκινήσει μετά τις 28 Οκτώβρη. «Συνήθως μαζεύουμε από τις 10 Οκτωβρίου, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών, η διαδικασία θα πάει πίσω». Πριν από λίγες ημέρες, διατέθηκαν στην αγορά από την «Αλφειός Ρόδι» 30 τόνοι από την πρώιμη ποικιλία Ako.

Όπως μας λέει ο κ. Γιαννόπουλος, το μέγα ζητούμενο αποτελεί η τιμή, καθώς δεν ανταποκρίνεται στην αξία του παραγόμενου προϊόντος, λόγω των ανεξέλεγκτων εισαγωγών από άλλες χώρες, όπως η Τουρκία. «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και στο εμπόριο δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις σε ποιοτικά και μη προϊόντα. Δυστυχώς, αυτή είναι σήμερα η κατάσταση που δρα εις βάρος των παραγωγών, οι οποίοι καλλιεργούν υπό αυστηρές προδιαγραφές. Έρχεται το ρόδι από την Τουρκία τζάμπα, παρασύροντας τις τιμές και των εγχώριων», τονίζει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος