FOLLOW US: facebook twitter

Μειωμένες κατά 10% οι αφίξεις το 2019 αλλά παραμένουν αισιόδοξα τα μηνύματα

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

Οι διεθνείς εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να επηρεάζουν την κίνηση της κρουαζιέρας στο Κατάκολο

 

Οι διεθνείς εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να επηρεάζουν την κίνηση της κρουαζιέρας στο Κατάκολο. Το επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας συνεχίζει να παραμένει ψηλά ανάμεσα στα λιμάνια της χώρας μας, όμως έκλεισε χθες τη σεζόν με πτώση στις αφίξεις και θα συνεχιστεί αυτή τη εικόνα και το 2019 όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Το Costa Luminosa με 2693 επιβάτες ήταν η τελευταία άφιξη του έτους και θα το ίδιο πλοίο θα κάνει ποδαρικό την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019. “Αποχαιρετίσαμε το τελευταίο πλοίο του 2018, το Costa Luminosa, που μας έκανε και το ποδαρικό του έτους το 2018 και που θα μας κάνει ποδαρικό και το 2019. Το Costa Luminosa έχει αποδειχθεί πως είναι το γούρι του Κατακόλου, καθώς είναι η τέταρτη χρονιά που αποτελεί την πρώτη άφιξη. Ελπίζουμε να το έχουμε συνέχεια εδώ και να μας φέρνει καλά αποτελέσματα” σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος. Όπως ο ίδιος δήλωσε “… πράγματι το 2018 κλείνει καλά, δεν είναι στα επίπεδα του 2017 είναι λιγότερες οι αφίξεις, πλην όμως είμαστε καλά και είμαι ευχαριστημένος. Το πλοίο ήρθε σήμερα με μεγάλη πληρότητα και πολλοί απο τους επιβάτες είτε πήγαν στην Ολυμπία είτε πάλι απολαμβάνουν τον καφέ τους στην περιοχή μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες το 2018 έκλεισε με 217 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και την επόμενη χρονιά η μείωση των αφίξεων θα είναι στο 10% κατ’ εκτίμηση.

“Το 2019 είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Πριν ένα μήνα είχαμε στον αριθμό των αφίξεων σε σχέση με το 2018 μια μείωση της τάξης του 15%, όπως προστέθηκαν νέες αναγγελίες και θα είμαστε περίπου 10% κάτω. Ένα νούμερο καλό συγκριτικά με την κρίση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, ένα πρόβλημα γνωστό. Οι ενέργειες στη γείτονα απο τον κ. Ερντογάν έχουν επηρεάσει πολύ, κάνοντας πρώτα ζημιά στη χώρα του. Ευελπιστώ πως με τις θετικές εξελίξεις στο χώρο της βόρειας Αφρικής, θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δούμε διαφορετικά πράγματα στην περιοχή μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.

Όπως επισήμανε “… το Κατάκολο έχει την ευτυχία να βρίσκεται πάνω στη ρότα των πλοίων που κατεβαίνουν την Αδριατική προς την Ανατολική Μεσόγειο και είτε πηγαίνοντας είτε επιστρέφοντας θα περνούν απο εδώ. Σε συνδυασμό με το brand name της Ολυμπίας, η κίνηση του Κατακόλου δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται. Μέσα στο 2019 περιμένουμε να ξεκινήσουν και τα έργα ανάπλασης της χερσαίας ζώνης που θα αλλάξουν την εικόνα του Κατακόλου. Από την πλευρά του ΔΛΤ γίνονται κινήσεις για την βελτιστοποίηση της ασφάλειας του λιμανιού. Έχουν γίνει θετικά βήματα και όπως έχει ανακοινωθεί έχουμε τη στήριξη του ομίλου Λάτση όπου θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για αυτό” κατέληξε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος