FOLLOW US: facebook twitter

«Μεγάλο και σημαντικό το έργο οριοθέτησης και διευθέτησης του Ενιπέα»: Συγχαρητήρια από τον Δ. Σαρλάμη στο B. Γιαννόπουλο

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, για την απόφαση του να προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης του έργου οριοθέτησης και διευθέτησης του ποταμού Ενιπέα, συγχαίρει ο πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Νεράιδας Δημήτρης Σαρλάμης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο άκρως απαραίτητο και σημαντικό για την διασφάλιση των περιουσιών τους που κατά το παρελθόν έχουν υποστεί καταστροφές εξαιτίας των πλημμυρών.

«Προ ημερών δημοσιεύθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού μας η απόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη για την δημοπράτηση μελέτης του έργου για οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού ΕΝΙΠΕΑ. Εκ των προτέρων θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο Βασίλη που τόλμησε να πάρει απόφαση για να γίνει ένα τόσο μεγάλο και απαραίτητο έργο όπως η οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού ΕΝΙΠΕΑ αίτημα πολλών ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού αλλά και εμού προσωπικά αφού κατά την 12ετια (2002_2014) που διετέλεσα Πρόεδρος της τ. κ. Νεράιδας ζητούσα από τούς αρμόδιους το παραπάνω έργο στο ποτάμι.

Κατά το παρελθόν έχουν καταστραφεί πολλές περιουσίες από πλημμύρες ένθεν και ένθεν τού ποταμού από την ανεξέλεγκτη ροή του νερού όπως και  οι πλημμύρες τον Μάιο του 2018 πού τα νερά του ποταμού έφτασαν και παρέσυραν μέρος του οδοστρώματος στον παραποτάμιο Δημοτικό δρόμο από την θέση Γραμματικού της τ.κ. Λατζοίου έως και την θέση Κάμπος της τ.κ. Νεράιδας. Σε δύο περιπτώσεις η Περιφέρεια έχει προβεί σε κατασκευή ζαρζανέτ. Οι ζημιές αυτές ήταν η αφορμή το ΚΤΕΛ να διακόψει το δρομολόγιο για Νεράιδα. Ευελπιστώ ότι και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες σύντομα θα αποκαταστήσουν τις ζημιές λόγω πλημμυρών και το ΚΤΕΛ να μπορεί να κάνει το δρομολόγιο όπως και πριν τις πλημμύρες.

Τέλος να πω ότι το πλάτος του ποταμού ήταν από τριάντα έως πενήντα μέτρα που επέτρεπε την διέλευση τροχοφόρων οχημάτων η μοναδική επικοινωνία με την πόλη του Πύργου έως το τέλος της δεκαετίας του εξήντα όπου έγινε η ένωση με την τ.κ. Χελιδονιού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος