FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλο πλήγμα και για την Ηλεία το κλείσιμο του Καραμανδάνειου Παίδων Πατρών!

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή από τον Δήμο Πάτρας

“Που θα πηγαίνουν τα επείγοντα περιστατικά παιδιών” διερωτώνται οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου οι οποίοι μιλούν για τεράστια απώλεια και μεγάλο κίνδυνο για τα παιδιά που θα χρήζουν χειρουργικών και άλλων επεμβάσεων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ανησυχία, φόβο και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει και στην Ηλεία η είδηση υποβάθμισης, συγχώνευσης και κλεισίματος του Καραμάνδανειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, μιας νοσηλευτικής μονάδας που εξυπηρετεί, φροντίζει και νοσηλεύει χρόνια τώρα παιδιά-ασθενείς απ’ όλο το Νομό!
Το πλήγμα για την Ηλεία, σύμφωνα με τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τους συναδέλφους τους στο Καραμανδάνειο, θα είναι τεράστιο.

“Η μη λειτουργία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας, είναι μεγάλη απώλεια καθώς μειώνονται οι θεραπευτικές δυνατότητες ως προς τα παιδο-χειρουργικά και παιδο- ορθοπεδικά θέματα και μιας σειράς άλλων ειδικοτήτων που δεν διαθέτουν τα τοπικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές όπως η δική μας”.
Και προσθέτουν πως μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα για την Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Ηλείας και για όλες τις οικογένειες με παιδιά διότι στα επείγοντα περιστατικά όπως για παράδειγμα μια οξεία σκωληκοειδίτιδα, το κοντινότερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο για να περιθάλψει το παιδί θα είναι στην … Αθήνα! “ Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό και τι κινδύνους κρύβει για τα παιδιά της Ηλείας που ασθενούν…” σημειώνουν.

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, διακομίζονταν από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, όλα τα χειρουργικά περιστατικά, όλα τα παίδο- ορθοπεδικά αλλά και όλα τα παίδο-ΟΡΛ (πχ. επέμβαση για κρεατάκια). “Που θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά με το κλείσιμο του Καραμανδάνειου;” διερωτώνται οι Παιδίατροι του Νοσοκομείου Πύργου, επισημαίνοντας πως όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με το Καραμανδάνειο είναι αποτέλεσμα χρόνων καθώς έχουν εξαναγκάσει το ιατρικό προσωπικό να εργάζεται σε πολύ κακές συνθήκες, οδηγώντας έτσι τους γιατρούς εκτός ΕΣΥ και στο εξωτερικό. “Και θέσεις που προκηρύσσονται, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σύστημα υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία, οι γιατροί δεν πάνε” τόνισαν, καταλήγοντας πως η απώλεια για την Ηλεία και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα θα είναι δυσαναπλήρωτη.


Κινητοποιήσεις από τη Δημοτική Αρχή Πάτρας

«Έχε το νου σου στο παιδί…γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», τονίζει η Δημοτική Αρχή Πάτρας, καλώντας τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλο τον λαό της Πάτρας, σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, αυριο Παρασκευή 3 Ιούνη στις 19:30 στην Πλατεία Γεωργίου, απαιτώντας «Όχι στο κλείσιμο του Καραμανδάνειου»!


Παρατίθεται το κάλεσμα:

«Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Με τις αποφάσεις τους, βάζουν ουσιαστικά “λουκέτο” στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων», το οποίο από σήμερα σταματάει να εφημερεύει!

Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, είναι “σταγόνα στον ωκεανό” των ελλείψεων του Νοσοκομείου, τις οποίες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έχουμε επισημάνει από κοινού με τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων. Το Νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση και σε κλείσιμο και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια ακόμα μία φορά να επιρριφθούν οι ευθύνες στους γιατρούς!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα» με τη μεταφορά των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή κάποιων δήθεν «καλών νέων» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλο τον λαό της Πάτρας σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, την Παρασκευή 3 Ιούνη στις 19:30, στην Πλατεία Γεωργίου.


Απαιτούμε:

  • Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδάνειου με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.
  • Να αναβαθμιστεί περαιτέρω με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του ως του μοναδικού εξειδικευμένου Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος