FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη συναυλία στον Πύργο από τον Γ. Τζουανόπουλο και γνωστούς καλλιτέχνες

Ημερομηνία: 03-08-2022 | Συντάκτης:

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα  από το δήμο Πύργου την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο έργο και την προσωπικότητα του Ηλείου στιχουργού & ραδιοφωνικού παραγωγού

-Τιμώμενο πρόσωπο ο Μίμης Πλέσσας- Τραγουδούν Γ. Μαργαρίτης, Κ. Μακεδόνας, Λ. Χαλκιάς, Σ. Βώσσου,  Γ. Γιάννα, Μ. Σουλτάτου και Πασχάλης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο πολιτιστικό-καλλιτεχνικό γεγονός του Πύργου. Την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 21.00 η πλατεία της πόλης θα πλημμυρίσει με υπέροχα τραγούδια του ξεχωριστού, Ηλείου στιχουργού Γιάννη Τζουανόπουλου, σε μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του, που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών θα βρεθεί επί σκηνής για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του και άλλες μεγάλες επιτυχίες ενώ κορυφαίο γεγονός αποτελεί η τιμητική βράβευση στον αειθαλή Μίμη Πλέσσα!

Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Γιάννα, Πασχάλης, Μαρία Σουλτάτου…είναι μόλις λίγα από τα ονόματα που θα παρελάσουν από την σκηνή για ερμηνεύσουν τους στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου. Για την μοναδική αυτή συναυλία, μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Ηλείος δημιουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου και ο αντιδήμαρχος καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Αργυρόπουλος.

Μιλώντας για το έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Γιάννης έχει «τροφοδοτήσει» με τους στίχους του, το μουσικό ταλέντο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών. Θα είναι μια πολύ όμορφη βραδιά, με κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, που θα τιμήσουμε τον δικό μας Γιάννη ο οποίος είναι πάντα πολύπλευρα μαζί μας. Έχει οργανώσει συναυλίες για να βοηθήσει στην επούλωση των θεομηνιών που έχει δεχτεί ο τόπος, αλλά και σε περιόδους ηρεμίας, οι πρωτοβουλίες του έχουν καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη του ιστορικού, πολιτιστικού και μοναδικού οικολογικού αποθέματος της Ηλείας.

Η ανατροπή της πολιτιστικής εγκατάλειψης που βιώνει η περιοχή γίνεται με πολιτιστική επανάσταση. Και ο Γιάννης είναι ο πλέον κατάλληλος, γιατί δεν είναι απλά ο άνθρωπος που διοργανώνει, αλλά δημιουργεί πολιτισμό. Το μυαλό, η καρδιά και η ψυχή του είναι γεμάτη τραγούδια. Θα είναι τυχεροί όσοι θα είναι αυτόπτες μάρτυρες αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού γεγονότος, όπου θα τιμήσουμε και τον μεγάλο συνθέτη μας, Μίμη Πλέσσα» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος και προσκάλεσε όλους τους δημότες σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Γιάννης Τζουανόπουλος:«Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση».

Φανερά συγκινημένος, ο Γιάννης Τζουανόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου δηλώνοντας «Δήμαρχε, αγαπημένε φίλε, θα μου χαρίσεις μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που με τιμούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι όμως ξεχωριστή αυτή η βραδιά για δύο λόγους: Ο πρώτος, ότι με τιμά ένας φίλος και ο δεύτερος ότι αυτό γίνεται στην πατρίδα μου.

Χαίρομαι που θα τιμήσουμε τον δάσκαλό μου Μίμη Πλέσσα και κορυφαίο μουσικό. Έχει συνθέσει τη μουσική του τραγουδιού «Ο Δρόμος» που θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση. Αναφέρεται στις τραγωδίες του δρόμου  «Πάτρα-Πύργος» και θα το ερμηνεύσει ο Γιώργος Αδαμόπουλος συνοδευόμενος από τον μουσικό Μανώλη Καραντίνη».

Ο ΓιάννηςΤζουνόπουλοςέκανε μια αναφορά στο ξεκίνημά του, όταν μαθητής ακόμη, ένα βραβείο συγγραφής τραγουδιού τον έφερε κοντά με τον Κώστα Βίρβο και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Όπως και σε σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του στο εξωτερικό.

Συναυλία-σταθμός

Το λόγο πήρε και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου η οποία δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον αγαπημένο όλων μας, Γιάννη Τζουανόπουλο σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και στις σπουδαιότερες διαδρομές της καλλιτεχνικής του πορείας. Ο Δήμος Πύργου και όλοι εμείς, που μετά από δύο χρόνια προσπαθειών όπου τελικά τελεσφόρησε αυτό το εγχείρημα, καλούμε όλους τους δημότες μας σ’ αυτή τη μεγάλη συναυλία».

Στο ξεχωριστό και πολύπλευρο έργο του Ηλείου στιχουργού αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος τονίζοντας: «Όταν σε μια συνεδρίαση της ΠΕΔ ανέφερα στον πρόεδρο ότι ο Δήμος Πύργου σκοπεύει να τιμήσει τον Γιάννη Τζουανόπουλο, μου είπε ότι είναι υποχρέωση και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων να συμμετέχει οργανωτικά σ’ αυτή την συναυλία. Η εμβέλεια του Γιάννη ξεπερνάει τα σύνορα του Πύργου και της Ηλείας ακόμη και της Ελλάδας καθώς και με την εκπομπή του στην ΕΡΑ έρχεται σε επαφή με όλους τους Έλληνες του εξωτερικού. Επίσης με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Αγ. Γιάννη Μακρισίων έχει φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό από όλους τους χώρους της τέχνης».

Τα τραγούδια και οι  καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Εκτός από τον Μίμη Πλέσσα που θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο, οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής τραγούδια του Γιάννη Τζουανόπουλου είναι οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Χαλκιάς, Γιώτα Γιάννα, Μανώλης Καραντίνης, Πασχάλης, Σοφία Βόσσου, Μπέσυ Αργυράκη, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάνα Γαλιατσάτου και δύο «δικά» μας παιδιά, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ελένη Αργυροπούλου. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει 6μελής ορχήστρα, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η ακαδημαϊκός Μαρία Βίρβου, κόρη του αείμνηστου Κώστα Βίρβου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος