FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη συμμετοχή παιδιών στους αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» πετοσφαίρισης

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από επτά δημοτικά σχολεία διεξήχθησαν οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» πετοσφαίρισης (βόλει) δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου. Τη διοργάνωση των αγώνων έκανε ο Δήμος Πύργου και το Τμήμα Παιδείας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, υπό την εποπτεία της δ/νσης Φ.Αγωγής του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.

Τους αγώνες παρακολούθησαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ενώ για την καλή διεξαγωγή της οργάνωσης σημαντικό ρόλο είχαν η άμισθη σύμβουλος του Δήμου Πύργου για θέματα αθλητισμού Μαρία Μοσχοπούλου και ο υπεύθυνος Φ.Α. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Γιάννης Γεωργακόπουλος.

Στους αγώνες που υλοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία Βουνάργου, Σκουροχωρίου, Επιταλιου, καθώς και το 4ο, 7ο, 8ο, και 1ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες, λόγω της πανδημίας δεν είχαν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και οι  συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Σκοπός της σημαντικής αυτής προσπάθειας ήταν να βγουν τα παιδιά από τα σπίτια τους, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας του covid-19, κάτι που στην πράξη αποτέλεσε μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδεψαν.

Οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ αγωνίστηκαν στο άθλημα της πετοσφαίρισης σε ομάδες 6Χ6, με στόχο τη συμμετοχή και την ψυχαγωγία και όχι τη νίκη, γεγονός που τους προκάλεσε μεγάλη ευχαρίστηση.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος Φ.Α. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Γιάννης Γεωργακόπουλος, «επιλέξαμε το άθλημα της πετοσφαίρισης επειδή είναι πιο ασφαλές, δεν έχει τραυματισμούς επειδή δεν έρχονται σε επαφή οι παίκτες μεταξύ τους, και είναι ένα άθλημα αγαπητό τόσο στα αγόρια όσο και κορίτσια».


Καιρός Πύργος