FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαντζόι – Κάηκαν πάνω από 30 στρέμματα δάσους

Ημερομηνία: 04-04-2022 | Συντάκτης:


-Κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Σκληρή και δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας στο Λαντζόι, έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση πολύ κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε πρόπερσι η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε εκατοντάδες στρέμματα.
Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και έλαβε απειλητικές διαστάσεις απειλώντας οικισμούς, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να περιοριστεί η επέκτασή της.

Συνολικά επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 18 οχήματα από την Ηλεία και την Αχαΐα, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή ΠΥ Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Ρουμελιώτη, τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και τον διοικητή ΠΥ Πύργου, Νίκο Σμαρνάκη, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις δύο αεροσκάφη Canadair. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν δύο υδροφόρες Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της Πυροσβεστικής, έχουν κάει πάνω από 30 στρέμματα δασικής έκταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, με πιθανότερη εκδοχή τον εμπρησμό από αμέλεια έπειτα από καύση γεωργικών υπολειμμάτων. Πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να προκύψει σύλληψη ατόμου για το αδίκημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος