FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιταλία, καταστράφηκε ο ιστορικός πευκώνας της Πεσκάρα

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
fwtia

Τεράστια είναι η καταστροφή στην πόλη Πεσκάρα εξαιτίας της πυρκαγιάς, όπου εκκενώθηκαν σπίτια και ένας οίκος ευγηρίας, ενώ πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον ιστορικό πευκώνα της πόλης που βρίσκεται στις ακτές της περιφέρειας Αμπρούτσο.


Η φωτιά έφτασε έξω από τους κήπους πολλών σπιτιών, με τους κατοίκους να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις φλόγες έως ότου έφτασαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Φωτιά πήραν και τα φοινικόδεντρα στην παραλία, αναγκάζοντας τους λουόμενους να απομακρυνθούν.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, δυνάμεις έστειλαν η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία από τη Φλωρεντία και τη Ρώμη.

Ο δήμαρχος της Πεσκάρα, Κάρλο Μάσι, δήλωσε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι «αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε πολλά σπίτια, αλλά και τις παραλίες, λόγω του καπνού και των καυτρών που πετούν παντού. Έχουμε κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους άνδρες. Βασικός αντίπαλός μας είναι ο καυτός άνεμος. Το ελικόπτερο της πυροσβεστικής προσπαθεί να περιορίσει τις ζημιές».

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί και επηρεάζει κι άλλες περιοχές γύρω από την Πεσκάρα, όπως τα χωριά Φαριντόλα, Σαν Βίτο, Φοσατσέσια, Ρόκα Σαν Τζιοβάνι, Πρέταρο και Φρανκαβίλα αλ Μάρε.

Η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, για να εξακριβώσει αν μπορεί να πρόκειται και για έργο εμπρηστών.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος