FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη Παμπελοποννησιακή Θρησκευτική Πανήγυρις την Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαΐου στα Σπάτα Αχαΐας

Ημερομηνία: 04-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κατά την εορτήν της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, που τελείται στις 10 Μαΐου, θα γίνουν στο Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα αυτού στα ΣΠΑΤΑ – ΑΧΑΪΑΣ οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις:

1. Στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα θα γίνει ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήση και θα ομιλήσει ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπον Ωλένης κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ.

2. Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθή νυκτερινή  θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

3. Την Παρασκευή 10 του μηνός Μαΐου το πρωϊ, θα τελεσθή στην πανηγυρίστρα  Αρχιερατική  πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.  Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθή η   Λιτάνευσις  της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.

4. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6,30 θα ψαλή Ιερά Παράκλησις,  της οποίας θα προστή και θα ομιλήση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Προσκαλούνται οι Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και προσφέρουν χαρά και στοργη με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στα προστατευόμενα παιδιά του Αγίου μας και στις μητέρες τους.

(Εκ του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου Σπάτα – Αχαΐας )

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:  Απαγορεύονται τα μουσικά όργανα και συγκροτήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος