FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη οικονομική ζημιά στα ΤΑΞΙ

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Πάνω από 80% η πτώση, εξαίρεση από τον περιορισμό των 2 ατόμων ζητούν οι οδηγοί

Σοβαρή οικονομική ζημιά έχουν υποστεί οι οδηγοί ΤΑΞΙ στην Ηλεία από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, αφού η μεταφορική-επιβατική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί από τις αρχές του Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΤΑΞΙ, Δημήτρης Μιαούλης, η πτώση του τζίρου αγγίζει το 80% και έχει ουσιαστικά ακινητοποιήσει την πλειονότητα των οχημάτων.

«Η κατάσταση είναι τραγική διότι η κίνηση έχει μειωθεί πάρα πολύ. Επίσης, το κλείσιμο των σχολείων διέκοψε και τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, που είναι και η κύρια δραστηριότητα για πολλούς συναδέλφους, με συνέπεια να μην υπάρχει καθόλου εισόδημα. Παράλληλα, έχουμε οφειλές προηγούμενων ετών που είναι ανεξόφλητες και με αυτήν την κατάσταση είναι άγνωστο πότε θα εξοφληθούμε για να ισορροπήσουμε κάπως την απώλεια εσόδων», τόνισε ο κ. Μιαούλης και πρόσθεσε ότι όλοι οι οδηγοί έχουν κάνει τις αναγκαίες απολυμάνσεις στα οχήματα.

«Τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό με διαρκείς απολυμάνσεις ανά τακτά διαστήματα και εδώ και αρκετές ημέρες δεν βάζουμε επιβάτη στο μπροστινό κάθισμα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι από προχθές το βράδυ η Ομοσπονδία ΤΑΞΙ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να εξαιρεθούν τα ΤΑΞΙ από τον περιορισμό των δύο ατόμων ανά όχημα (μαζί με τον οδηγό) που επιβλήθηκε.

«Επισημάναμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπως π.χ. ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που θέλει να μεταβεί στον γιατρό ή στο φαρμακείο, που υπερβαίνουν το όριο των δύο ατόμων και ζητήσαμε να το επανεξετάσει το υπουργείο Υποδομών. Σε κάθε περίπτωση, εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα τη νομοθεσία μέχρι να υπάρξει κάποια απάντηση και προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες, ευχόμενοι να περάσει γρήγορα αυτή η κατάσταση», δήλωσε  κ. Μιαούλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος