FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί – Πυρκαγιά και στα Βίλια

Ημερομηνία: 16-08-2021 | Συντάκτης:
fwtia

Εκκενώνονται οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος λόγω της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στη Λαυρεωτική – Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κάνει λόγο για μια αγνοούμενη ηλικιωμένη. Νέα φωτιά κοντά στα Βίλια, εκκενώθηκαν δύο οικισμοί.


Μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια και σε πεύκα στο βουνό πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σύντομα και καταστρέφει σπίτια, ενώ δόθηκε εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών στις περιοχές Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής εκφράζονται φόβοι για μία αγνοούμενη ηλικιωμένη ωστόσο η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει δεχτεί τέτοια ενημέρωση.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καταφτάσει και νέες ενισχύσεις σε μία προσπάθεια να οριοθετήσει η Πυροσβεστική όσο το δυνατό πιο σύντομα την φωτιά.

Επί τόπου επιχειρούν πλέον 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Παλαιά Λ. Κερατέας-Λαυρίου από την Γέφυρα Αδάμ, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από την περιοχή των εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο και στην Λ. Λαυρίου και Παλαιά Λ. Λαυρίου.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: “Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο- Αγνοείται ηλικιωμένη”

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Νέα και εξίσου επικίνδυνη φωτιά κοντά στα Βίλια – Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Νέα φωτιά εντωμεταξύ έχει ξεσπάσει στα Βίλια Αττικής σε δασική έκταση, κοντά στο χωριό. Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα στο Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια που υπάρχει παρθένο δάσος κοντά σε κατασκήνωση και δεν αποκλείεται αργότερα να δοθούν εντολές εκκένωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 24 άντρες με 12 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο οικισμών, του Αγίου Γεωργίου και του Παλαιοχωρίου, με τους κατοίκους να καλούνται να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος