FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται οικισμοί – Κλειστή η Εθνική Οδός

Ημερομηνία: 31-07-2021 | Συντάκτης:

Μεγάλη φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Κλειστές και οι δύο εθνικές οδοί Πατρών- Κορίνθου.


Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα, θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrastimes.gr, πριν λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας, ενώ η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για την προληπτική εκκένωση δύο ακόμη κοινοτήτων, των Καμάρων και του Λαμπίρι. Επίσης, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, οι φλόγες στη Ζήρια στο ύψος της εκκλησίας έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Επίσης, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς το Αίγιο, όσοι κάτοικοι βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρεια, Καμάρες και Λαμπίρι Αχαΐας.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί επίσης το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν πως πολλοί κάτοικοι της Ζήρειας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος