FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στη Βάρδα

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:

Παρανάλωμα του πυρός έγινε πολυκατάστημα οικιακών ειδών στη Βάρδα, σήμερα λίγο μετά τις 8:30 το πρωί από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του καταστήματος και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο εσωτερικό του καταστήματος δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Από τη φωτιά αναδίδονταν μαύρα σύννεφα πυκνού καπνού, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά. Εργαζόμενοι του καταστήματος και κάτοικοι διπλανών σπιτιών πρόλαβαν και έφυγαν από το σημείο, απομακρύνοντας και τα οχήματά τους. Στο σημείο επενέβησαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, με 7 οχήματα και 16 άνδρες από Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά και Πάτρα, αποτρέποντας την επέκταση της πυρκαγιάς στο υπόλοιπο τετράγωνο. Ωστόσο, το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς τα εύφλεκτα υλικά συνέβαλαν στο να εξαπλωθούν γρήγορα οι φλόγες, ενώ εξωτερικές ζημιές υπέστη το διαμέρισμα πάνω από το κατάστημα. Λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, έσκασε κι ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ προκαλώντας και διακοπή ρεύματος σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ αρκετοί πολίτες . Περίπου μία ώρα αργότερα, η Πυροσβεστική έθεσε την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε ο π. Ιωάννης Κούγιας, που βρέθηκε κοντά στην πυρκαγιά από την πρώτη στιγμή, πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς είναι κάποιο βραχυκύκλωμα.

 

Φωτογραφίες Π. Ιωάννης Κούγιας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος