FOLLOW US: facebook twitter

Μια μεγάλη ερμηνεία από το Σταμάτη Γονίδη!

Ημερομηνία: 25-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

gonidis-floka5

Tης Ελένης Παπαδοπούλου – φωτο Γιάννης Σπυρούνης

Εξαιρετική η συναυλία – αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι στο θέατρο Φλόκα το βράδυ της Παρασκευής

  • Μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών πέρασε από την σκηνή του θεάτρου

Ένα μεγάλο οδοιπορικό  στα «διαμάντια» του λαίκού τραγουδιού, που σφράγισαν την ελληνική μουσική τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια και παρ΄ όλα αυτά εξακολουθούν να είναι σήμερα διαχρονικά και  αγαπημένα γιατί τραγουδούν τους καημούς τους Έλληνα τους καημούς του έρωτα και τους κρυφούς μας πόθους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θεατές βρέθηκαν στο θέατρο Φλόκα την Παρασκευή του βράδυ.

gonidis-floka3

Συνταξιδιώτες όλοι, στα «Λαϊκά Φεγγάρια στα Παραμύθια του Μπουζουκιού», μια συναυλία με την υπογραφή του Γιάννη Τζουανόπουλου   που έντυσε με την φωνή του ο Σταμάτης Γονίδης σε μια εξαιρετική εμφάνιση, σε πολύ διαφορετικά ακούσματα από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει!

gonidis-floka7

Μαζί του και μια πλειάδα καλλιτεχνών και μουσικών σε τραγούδια  Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτης Άκη Πάνου  και άλλων μεγάλων συνθετών και στιχουργών, καθώς και η παιδική χορωδία  Τυπάλδου με τις μελωδικές φωνές τους, υπό την Δ/νση του Δημήτρη Τυπλάδου. Ακόμα, τρεις μεγάλοι μουσικοί επί σκηνής, ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι, ο Χρήστος Βασιλόπουλος στο κλαρίνο και βεβαίως ο συνθέτης Ευριπίδης Νικολίδης που υπογράφει και τα «λαϊκά φεγγάρια» και ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης με την ορχήστρα του.

rallia-gonidis-floka8

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλούσιο με πολλές εναλλαγές και πολλούς καλλιτέχνες επί σκηνής που ο καθένας είχε αναλάβει το δικό του μουσικό κομμάτι και βεβαίως η αναμονή του κόσμου για τον Σταμάτη Γονίδη ήταν εμφανής από το ξεκίνημα. Ο ίδιος, με την πρώτη καλησπέρα,  εξομολογήθηκε στο κοινό εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων ότι «είναι η πρώτη φορά που τραγουδάω αυτά τα τραγούδια». Κι ήταν θαρρώ ένα στοίχημα που το κέρδισε  αυτό της «διαφορετικής» του εμφάνισης,  αποδεικνύοντας ότι  οι απεριόριστες δυνατότητες της φωνής του, αυτό το ξεχωριστό ‘μέταλλό’ της,  μπορούσαν και  δοκιμάστηκαν σε άλλα μουσικά μονοπάτια, όσο κι αν αυτό μπορεί να ξένισε κάποιους. «Παραπονεμένα λόγια», «Δραπετσώνα», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», «Πάρε τα χνάρια μου» και πολλά άλλα αγαπημένα ιστορικά λαϊκά τραγούδια, ακούσαμε από τον Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος σε κάποια από αυτά συνοδευόταν μάλιστα από την παιδική χορωδία Τυπάλδου.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά δύο τραγούδια σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου σε μουσική του Ευριπίδη Νικολίδη από το επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο τελευταίων ντυμένα με την φωνή του Σταμάτη Γονίδη, στα  «Λαϊκά Φεγγάρια στα Παραμύθια του Μπουζουκιού», το «Σμύρνη» και το «Με ένα Τσιγάρο»(στη μνήμη του Σολωμού Σολωμού), τα οποία θα κυκλοφορήσουν και  δισκογραφικά.

gonidis-floka2

Βέβαια κατ’απαίτηση του κοινού, ο Σταμάτης Γονίδης ερμήνευσε και εννοείται ότι αποθεώθηκε και ορισμένα από τα δικά του τραγούδια, ενώ έκαναν και ένα ντουέτο με την Ραλλία Χριστίδου που πήρε την σκυτάλη στην συνέχεια και τραγούδησε πολλά και ωραία λαϊκά τραγούδια.

gonidis-floka10

gonidis-floka1

Εκπληκτική ήταν και η ερμηνεία της Μαρίας Σουλτάτου με την συνοδεία στο μποζούκι του Μανώλη Καραντίνη, ενώ εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση ενός νέου τραγουδιστή – λυράρη του Μπάμπη Χατζάκη που έπαιξε και ερμήνευσε κρητικά τραγούδια και συγκίνησε τραγουδώντας το τραγούδι που έγραψε ο Γ. Τζουανόπουλου «Του ήλιου γιος» για τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

gonidis-floka6

Μάγεψαν Βασιλόπουλος- Καραντίνης

Η εμφάνιση ωστόσο που καταχειροκροτήθηκε, ήταν όταν οι δυο μεγάλοι σολίστες Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και Χρήστος Βασιλόπουλος στο κλαρίνο, σε ένα σόλο υπέροχο, απέδειξαν πόσο απίστευτη είναι η μαγεία της μουσικής!

gonidis-floka9

Η δε εμφάνιση του Χρήστου Βασιλόπουλου στο κλαρίνο άφησε τους θεατές εκστατικούς! Ναι, η Ελλάδα έχει πράγματι μεγάλους μουσικούς, αντιπροσωπευτικό δείγμα οι δυο τους, έχουν παίξει με τα μεγαλύτερα ονόματα συνθετών και τραγουδιστών εδώ αλλά και στο εξωτερικό!

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δηλώνει υπερήφανος γι αυτή τη βραδιά που όπως πάντα έδωσε το στίγμα του «ξεχωριστού». Την συναυλία παρακολούθησαν στο θέατρο και η Μαρία Βίρβου, κόρη του αείμνηστου στιχουργού Κώστα Βίρβου με τον σύζυγό της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος