FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου: Τρεις στη “φάκα” με 2 κιλά ηρωίνη!

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Τρεις συλλήψεις, δύο κιλά ηρωίνη και 113.700 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο!

Σημαντική επιτυχία κατέγραψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου, καθώς εξάρθρωσαν συμμορία που διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά στην Ηλεία, έχοντας αποκομίσει ως τώρα χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.

Προχθές το πρωί οι αστυνομικοί της Δίωξης οργάνωσαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με επιτυχία στην Ηλεία και στην Αττική και συνέλαβαν τρία άτομα, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς (άνδρα-γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και συμμορία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο Έλληνας κατηγορούμενος μετέβαινε σε περιοχές της Αττικής και προμηθευόταν συστηματικά ποσότητες ηρωίνης από τους δύο αλλοδαπούς, τις οποίες διακινούσε στη συνέχεια σε τοξικομανείς στην Ηλεία. Προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Αττικής, προμηθεύτηκε από τους δύο αλλοδαπούς 88 γραμμάρια ηρωίνης, για να τα διακινήσει στην Ηλεία. Άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, προσήγαγαν τον άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν την ποσότητα ηρωίνης, ενώ εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές ναρκωτικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και σε χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών των αλλοδαπών διακινητών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 2.087 γραμμάρια ηρωίνης, 98 γραμμάρια κοκαΐνης, 19 κιλά και 290 γραμμάρια πλακών άγνωστης χημικής συνθέσεως, που χρησιμοποιείται πιθανώς για τη νόθευση των ναρκωτικών ουσιών συνολικού καθαρού βάρους, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με ίχνη ναρκωτικών ουσιών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων στο ένα βρέθηκαν 800 ευρώ.

Σε υπόγειο χώρο-καβάτζα λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τη νόθευση και επεξεργασία των ναρκωτικών ουσιών, αποτελούμενο από:

• μία μηχανική πρέσα (γρύλος),
• τρείς ορθογώνιες μεταλλικές πλάκες,
• δύο μεταλλικά πλαίσια (καλούπια) με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
• δύο ηλεκτρικούς αναδευτήρες με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
• δύο μεταλλικές σίτες με ξύλινο πλαίσιο με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
• ένα αυτοσχέδιο σφουγγάρι περιτυλιγμένο με μονωτική ταινία με εμφανή
ίχνη ηρωίνης (χρησιμοποιείται για το τρίψιμο της ναρκωτικής ουσίας).


Επίσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν σε χρηματοκιβώτιο, στην κατοικία των αλλοδαπών διακινητών, το χρηματικό ποσό των 113.700 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών. Ως προς τη δράση του ημεδαπού κατηγορουμένου στην Ηλεία, διαπιστώθηκε ότι είχε διακινήσει τους τελευταίους δύο μήνες σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών περίπου 1.200 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 80.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος