FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλες στιγμές για το χορό στον Πολυχώρο Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 15-03-2022 | Συντάκτης:

Τρεις κορυφαίοι χορογράφοι σε μια σπάνια καλλιτεχνική δράση- Αύριο η δωρεάν για το κοινό παράσταση σύγχρονου χορού του έργου “act of listening”

  • Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια μαθητών από σχολές χορού της Ηλείας

Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου


Με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο, ο χορός παίρνει την θέση που του αξίζει στην Ηλεία, καθώς στον Πολυχώρο του δήμου Ήλιδας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το Σαββατοκύριακο, μια καινοτόμα καλλιτεχνική δράση χορού. Τρεις καταξιωμένοι χορογράφοι, μαζί με την χορευτική τους ομάδα, έχουν προσκαλέσει μαθήτριες και μαθητές κλασικού και σύγχρονου χορού από το νόμο μας σε συμμετοχές, master class και παρακολούθηση performance δωρεάν στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Αμαλιάδας και ήδη προετοιμάζεται η διεθνής παράσταση χορού που θα δοθεί την Τετάρτη με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο Δήμος Ήλιδας, φιλοξενεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού από την περασμένη Παρασκευή, την βραβευμένη ομάδα χορού του Γιάννη Αντωνίου KUNST-STOFF productions, έως και τις 17 Μαρτίου 2022 σε μια σειρά εκδηλώσεων βασισμένες στην διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού της ομάδας, “act of listening” (το άκουσμα ως πράξη).

Στην διεθνή αυτή παράσταση χορού, συμπράττουν δύο έλληνες καταξιωμένοι χορογράφοι/χορευτές, Γιάννης Αντωνίου και Τατιάνα Λοβέρδου με την πρωτοπόρο Ισπανίδα χορογράφο/χορεύτρια Jone San Martin. Μαζί τους πέντε ταλαντούχοι χορευτές, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έχουν συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Αντωνίου στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, συμπληρώνουν την ομάδα και καταπιάνονται με σύγχρονες και καινοτόμες χορευτικές διαδικασίες, που τους προκαλεί εκτός από πλούσια χορευτική τεχνική να επιδείξουν και κινητική ιδιοφυία.

Τα στιγμιότυπα από τα σεμινάρια Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού που έγιναν το Σαββατοκύριακο στον Πολυχώρο Αμαλιάδας.

Συμπράττουν δύο σχολές χορού της Ηλείας

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “ act of listening” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Πολύτεχνο Σχολή Χορού-Ωδείο της κ. Κωνστάντζας Πρίντεζη από την Αμαλιάδα και τη Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή – Αγγελακοπούλου από τον Πύργο.

Ήδη το Σαββατοκύριακο. έγιναν τα Master classes και σειρά Σεμιναρίων Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού στον Πολυχώρο Αμαλιάδας, όπου οι νέοι χορευτές της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες χορευτικές πρακτικές και να συνεργαστούν με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους.

Αύριο η παράσταση του έργου “act of listening”

Αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 21:00, θα δοθεί στον Πολυχώρο Αμαλιάδας, δωρεάν για το κοινό παράσταση “work in progress” όπου το κοινό της Ηλείας, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρώτο από όλους το “ act of listening”, αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου 2022 στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν θέση καθημερινά στην υποδοχή του Θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και στο τηλέφωνο 26220 24431 (ώρες 10,00-14,00 και 17,00-21,00).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος