FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλες παραγωγές θα φιλοξενήσει και φέτος το καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία η Ευρωπαϊκή αναγνώριση με τη πιστοποίηση EFFELabel ως ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Ελλάδας

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας δηλώνει δυναμικό παρόν και φέτος το καλοκαίρι στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού, καταρτίζοντας ένα σπουδαίο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να φιλοξενούνται οι κορυφαίες παραγωγές του καλοκαιριού.

Ακολουθώντας τον πολυθεματικό χαρακτήρα του, ο οποίος περιλαμβάνει παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, που θα παρουσιαστούν και στην Επίδαυρο, παραστάσεις από τη νεότερη και σύγχρονη δραματουργία, συναυλίες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού καθώς και παιδικές παραστάσεις για τους μικρούς φίλους και θεατές του Φεστιβάλ.

Σημαντική επίσης είναι και η προβολή και στήριξη της τοπικής έκφρασης και δημιουργίας, που πάντοτε κατέχουν περίοπτη θέση στο ετήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και εκθέσεις εικαστικών που αναδεικνύουν μια σύγχρονη καλλιτεχνική οπτική  στα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε «πως και φέτος καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα αντάξιο της ιστορίας μας αλλά και της ιερής αποστολής που έχουμε όλοι εμείς οι Ολύμπιοι να διαφυλάξουμε και να προβάλλουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και να στηρίξουμε τη σύγχρονη δημιουργία. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι γιατί αξιολογηθήκαμε και φέτος ως ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Ελλάδας, λαμβάνοντας και πάλι την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση του EFFELabel. Το φετινό πρόγραμμα είναι μια σύνθεση γνωστών θεατρικών παραστάσεων με μια σύγχρονη οπτική, και μουσικές παραγωγές με σπουδαίους ερμηνευτές σε μουσικές και τραγούδια για όλες τις ηλικίες».

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ και σε πρώτη φάση έγινε γνωστό μέρος του προγράμματος με  θεατρικές παραγωγές και συναυλίες. Έτσι «κλειδωμένες» παραστάσεις είναι:

katafantasian

«Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου»

Η εμβληματική κωμωδία θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει και τον ομώνυμο ρόλο, ενώ στο πλευρό του θα είναι η Υρώ Μανέ, η Μυρτώ Αλικάκη και πλήθος άλλων σημαντικών ηθοποιών.

Don zouan

«Νεφέλες του Αριστοφάνη»

Με τους: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργο Γάλλο, Νίκο Καραθάνο, ΚαρυοφυλλιάΚαραμπέτη, Γιάννη Κλίνη, ΈμιλυΚολιανδρή, Χρήστο Λούλη, Ελίνα Ρίζου, Θεοδώρα Τζήμου, Αινεία Τσαμάτη, Λυδία Φωτοπούλου κ.ά.

loxantratour

“ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ” του Μολιέρου»

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, Ελβίρα η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ , Σγα-ναρέλ ο ΜΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ, ΗΡΩ  ΜΠΕΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΕΛΙΖΑ ΣΚΟΛΙΔΗ.

«ΛΩΞΑΝΤΡΑ» της Μαρίας Ιορδανίδου»

Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Mpezos Labrog

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη»

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Konstantinos Markoulakis Oidipus Tyrannos SITE Dir Konstantinos Markoulakis

«Σοφοκλής Oιδίπους Τύραννος»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους :Οιδίπους: Δημήτρης Λιγνάδης, Ιοκάστη: Αμαλία Μουτούση, Συντελεστές:Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης.

Συναυλίες:

Μαρινέλλα/Μακεδόνας/Παπαρίζου / Αδάμου /

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Παιδικές Παραστάσεις

-“Πήτερ Παν”  του Τζέιμς Μπάρι ,  σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη

-“ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ

– Αρκάς «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος