FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλα έργα, η απάντηση του Δήμου Πηνειού στις προκλήσεις του 2023

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Οι παλιές συνταγές δεν έχουν θέση σε αυτόν τον αγώνα των προκλήσεων και  δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες. Τα μεγάλα έργα και οι δράσεις μας είναι η ταυτότητα της πολιτικής μας βούλησης»

Του Ανδρέα Μαρίνου, Δημάρχου Πηνειού

Τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο αλληλοτροφοδοτούμενων κρίσεων, έντονων παγκόσμιων προκλήσεων που ανατρέπουν πολλά δεδομένα. Η πανδημία που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, ο πληθωρισμός και η έκρηξη ακρίβειας ειδών πρώτης ανάγκης διαμορφώνουν μια σκληρή καθημερινότητα.

Η πολυεπίπεδη κρίση δημιούργησε μεγαλύτερες προκλήσεις και απαιτεί και από εμάς τους αυτοδιοικητικούς διαρκή εγρήγορση και λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων. Οι παλιές συνταγές δεν έχουν θέση σε αυτόν τον αγώνα των προκλήσεων και  δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες. Το αύριο κρίνεται από τις δικές μας επιλογές, από το πώς θα αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος πάντα των συμπολιτών μας.

Στον Δήμο Πηνειού από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας οραματιστήκαμε σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε, με σεβασμό στο περιβάλλον, μεγάλα έργα με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Να τονιστεί ότι οι περισσότερες μελέτες γίνονται αδαπάνως, αφού εκπονούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Έργα σημαντικά σε όλα τη μήκη και πλάτη του Δήμου, όπως το εμβληματικό και πρωτοπόρο στην Ηλεία έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, η ίδρυση της ΔΕΥΑ με έδρα το Βαρθολομιό στη λογική της εξακτίνωσης των υπηρεσιών, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, γιατί ως παιδί αγροτικής οικογένειας σέβομαι τον μόχθο των αγροτών μας, εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και τηλεμετρίας του υδρευτικού δικτύου, το διυλιστήριο στη Γαστούνη για επαρκές και ποιοτικό νερό, η ολοκλήρωση του βιολογικού εργοστασίου που βανδαλισμένο είχε αφεθεί στην τύχη του, η ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της Αγκινάρας που είχε εγκαταλειφθεί από μια διαλυμένη κοινοπραξία με πρωτάκουστη έκπτωση 63%, η αξιοποίηση των αποθηκών ΑΣΟ όπου θα στεγαστεί το Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαστούνης με συντριβάνι, ενημερωτικό ψηφιακό πίνακα και νέα φωτιστικά και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Κάμπο..

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ο Δήμος μας παρέχει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Όλες οι δομές είναι ταγμένες στην υπηρεσία των δημοτών μας. Η κοινωνική μας πολιτική αποσκοπεί στην στήριξή τους με εχεμύθεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Για τον σκοπό αυτό με πρωτοβουλία μου συστάθηκε και λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2021 Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιδρύσαμε από το 2020 και λειτουργεί στη Γαστούνη Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας παθολόγος-ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε όλους τους Ηλείους.

Μεγάλα έργα δημιουργήσαμε και στον τομέα της Παιδείας, όπως  η επισκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης με εξασφάλιση  χρηματοδότησης και από ίδια έσοδα, η ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Καρδιακαύτι, ενώ ξεκινά μετά από 24 χρόνια η ανέγερση του υπερσύγχρονου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου στο Βαρθολομιό. Δημιουργήσαμε Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ώστε η νεολαία, το χρυσό μέλλον του τόπου μας, να αναλάβει δράση για θέματα και ζητήματα που την αφορούν με συνέργειες, εξωστρέφεια και διαβούλευση.

Είμαστε ο πρώτος δήμος στη Βόρεια Ηλεία που αποκτά καταφύγιο για την προστασία αδέσποτων ζώων, ιδρύσαμε Φιλοζωϊκό Σύλλογο προστασίας και περίθαλψης των τετράποδων φίλων μας, Ιππικό Όμιλο που είναι ταυτισμένος με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και έχουμε καταθέσει πρόταση για δημιουργία σύγχρονου Ιππικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ακόμη ότι ο Δήμος Πηνειού κατά γενική ομολογία δεν ήταν ποτέ τόσο καθαρός όσο είναι σήμερα. Η φιλοσοφία του Δήμου  στον τομέα της καθαριότητας επικεντρώνεται στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Ανανεώσαμε με καινούργια οχήματα τον στόλο των απορριμματοφόρων  του Δήμου ενώ εξοπλίσαμε με σύγχρονα μηχανήματα την τεχνική εργαλειοθήκη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους δημότες μας. Δημιουργήσαμε ιδιόκτητο φυτώριο, ώστε να προμηθεύεται ο Δήμος χωρίς κόστος καλλωπιστικά φυτά και δένδρα. Όλα αυτά τα έργα και οι δράσεις που είναι η ταυτότητα της πολιτικής μας βούλησης, πιστώνονται στους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, στους αντιδημάρχους και όλους τους συνεργάτες μου και σε εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που τιμούν την ψήφο που τους εμπιστεύθηκε ο κόσμος και αγωνίζονται για τα κοινά και όχι στους ριψάσπιδες γυρολόγους.

Στις προκλήσεις του 2023 και τις προσδοκίες των δημοτών, απαντάμε με μεγάλα έργα. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, χτίζουμε το μέλλον του Δήμου Πηνειού, προχωράμε μπροστά μαζί με την Κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο και η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύει τρία χρόνια τώρα ότι είναι ικανή να το εξασφαλίσει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος