FOLLOW US: facebook twitter

Μέχρι 13 Μαρτίου οι αιτήσεις

Ημερομηνία: 01-03-2023 | Συντάκτης:

Στα πλαίσια της ετησίας παράτασης του προγράμματος Κομφούζιο που αφορά τους περασμένους δικαιούχους.

Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στα πλαίσια της ετησίας παράτασης του προγράμματος Κομφούζιο, που αφορά τους περασμένους δικαιούχους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά 1.550 δικαιούχους, οι οποίοι θα συνεχίσουν για ένα έτος να λαμβάνουν οικονομική στήριξη ύψους 45,4 ευρώ ανά στρέμμα για την εφαρμογή του Κομφούζιο στις καλλιέργειες ροδακινιά, νεκταρινιά και βερικοκιά.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας δικαιούχων πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσμευσης. 

Α. Δικαιούχοι της παρούσας Πρόσκλησης ετήσιας παράτασης μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 

  • είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης
  • είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 6769/26-6-2017 1ης Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, διαθέτουν ενεργό Τεχνικό Δελτίο έτους εφαρμογής 2021, τελευταίο έτος εφαρμογής της αρχικής περιόδου δεσμεύσεων της υπ’ αριθμ. 6769/26- 6-2017 1ης Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και η ένταξή τους στη δράση δεν έχει ανακληθεί.

Β. Δεν δύνανται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας απόφασης, ακόμη κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 3.1.1.Α του παρόντος, οι ακόλουθες κατηγορίες υποψηφίων: 1. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών. 2. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα (10) έτη. 3. Όσοι έχουν αποβληθεί από γεωργοπεριβαλλοντική δράση, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν έχει παρέλθει ένα (1) ημερολογιακό έτος από το ημερολογιακό έτος διαπίστωσης της παράβασης.

Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 

  • να συμπεριλαμβάνονται στο ενεργό Τεχνικό Δελτίο του έτους εφαρμογής 2021 της 1ης Πρόσκλησης του/της υποψηφίου/ας, με την έκταση και στη θέση που τα αγροτεμάχια αποτυπώνονται στο ενεργό Τεχνικό Δελτίο έτους εφαρμογής 2021
  • να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2022 του/της υποψηφίου/ας με επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια (ροδακινιά, νεκταρινιά, βερικοκιά) ή με συγκαλλιέργεια των ως άνω επιλέξιμων καλλιεργειών. Οι υποψήφιοι/ες της παρούσας Πρόσκλησης μπορούν να αιτηθούν προς ένταξη είτε το σύνολο είτε κάποια εκ των αγροτεμαχίων του ενεργού Τεχνικού Δελτίου έτους εφαρμογής 2021 της 1ης Πρόσκλησης του/της υποψηφίου/ας.

Πηγή: Agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος