FOLLOW US: facebook twitter

Με υπουργική παρουσία εγκαινιάστηκε νέα μοίρα στην 117 ΠΜ

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:

-Στον αερολιμένα της Ανδραβίδας βρέθηκε χθες ο ΥΠΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος

Στα εγκαίνια της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα παρέστη χθες ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης επισήμανε ότι βάση που δημιουργείται στην Ανδραβίδα θα εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας και απέδωσε τα εύσημα στους συντελεστές του εγχειρήματος.

«Θέλω να εκφράσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν εξαντλώντας τη δημιουργικότητά τους, την ευφυΐα τους, την επινοητικότητά τους, τον επαγγελματισμό τους, για να προστεθούν αυτές οι επιπλέον δυνατότητες με τη δημιουργία αυτής της Mοίρας Θετικής Εκπαίδευσης και τους εξομοιωτές. Όχι μόνο γιατί επέδειξαν, θα έλεγα, όλο το ταλέντο, όλα τα προτερήματα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, όχι μόνο γιατί δημιούργησαν δυνατότητες από την Πολεμική Αεροπορία για την Πολεμική Αεροπορία. Όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της νέας αυτής εποχής, αλλά και γιατί το έκαναν με δικά τους μέσα, στην ουσία εξοικονομώντας πόρους οι οποίοι αναπόφευκτα θα αναδιοχετευθούν πάλι στις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.Αυτή και μόνο η πρωτοβουλία γι’ αυτούς και μόνο τους λόγους είναι αξιέπαινη, δείχνει όμως πάνω απ’ όλα ότι η Πολεμική Αεροπορία και κατ’ επέκταση οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν και με τις δικές τους δυνατότητες, να επαυξάνουν τις δικές τους δυνατότητες», τόνισε και πρόσθεσε:

«Επομένως, αυτό τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά αλλά είμαι σίγουρος ότι εκφράζω και τη Στρατιωτική Ηγεσία, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΑ, όλους όσοι συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μας λοιπόν αποδεικνύει ότι αξίζει απόλυτα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Αυτό το οποίο από την αρχή αποτέλεσε τουλάχιστον το δικό μου “missionstatement”, δηλαδή δική μου δήλωση όσον αφορά το περί τίνος πρόκειται ακριβώς ο ρόλος μου, το αξίωμά μου, η αποστολή μου εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Συγχαρητήρια σε όλους, συνεχίστε έτσι, συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια δημιουργικότητα και ευφυΐα, προσαρμοστικότητα, πείτε το όπως θέλετε, να δουλεύετε για να επαυξάνετε συνεχώς τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κι εμείς από την πλευρά μας ως Πολιτική Ηγεσία, ως Στρατιωτική Ηγεσία, θα αισθανόμαστε και υπερήφανοι για σας, αλλά και επιπλέον υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε από τη δική μας σκοπιά για να βοηθούμε εσάς. Επαναλαμβάνω να βοηθούμε εσάς να κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε τη δουλειά σας, προφανώς επ’ ωφελεία της Πατρίδας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος