FOLLOW US: facebook twitter

Με το «Tourism Awards 2020» βραβεύτηκε το «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου»

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Το κορυφαίο Βραβείο πολιτιστικού Τουρισμού στο  μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου, που αποτέλεσε την ναυαρχίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ένα από τα κορυφαία Βραβεία Τουρισμού και Πολιτισμού το Tourism Awards 2020 τον θεσμό που στηρίζει τους καινοτόμους και άριστους του ελληνικού τουρισμού ήρθε να επιβεβαιώσει την επιτυχημένη πορεία και τη δουλειά που κάνει ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος ως καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Οι καινοτόμες ιδέες του τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει τόσο τα Φεστιβάλ που αναλαμβάνει με ευρωπαϊκά βραβεία και διακρίσεις ( I.C.E. – 2015 Φεστιβάλ Ήλιδας, E.F.F.E. – 2019 Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης, TourismAwards 2020 – Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ είναι υποψήφιος για το EuropeanTourismAwards.

Η επιμονή του και το πάθος του για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου του με τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο, τον δικαιώνουν στην  πορεία αυτή, αναδεικνύοντας αυτό το Φεστιβάλ ως ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καλλιτέχνες και ορχήστρες που συμμετέχουν σε αυτό από ολόκληρο τον κόσμο. Επιλογές που  επικροτούν και ακολουθούν χιλιάδες θεατές κάθε καλοκαίρι απολαμβάνοντας ένα πρόγραμμα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, καθιερώνοντας τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Διεθνές Φεστιβάλ ως από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς. Με μια ομάδα καλλιτεχνών, συνεργατών και εθελοντών ακολουθούν το πολιτιστικό όραμα του Γιώργου Βούκανου και έτσι.

Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου έχει γίνει πλέον θεσμός. Άλλωστε το βραβείο αυτό ο Γιώργος Βούκανος το αφιερώνει πρώτα στους συνεργάτες του καθώς και στους φίλους και στους θεατές που το απολαμβάνουν και το στηρίζουν.  Ο Γιώργος Βούκανος από την ίδρυση του Φεστιβάλ το 2012 έχει διακηρύξει την φιλοσοφία και την κοινή γραμμή ότι το Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική και έτσι υπήρξε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους και τις δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα. Άλλωστε με θερμά λόγια αναφέρθηκε και ο σημερινός Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας για την προσπάθεια αυτή που επιτελείτε τόσα χρόνια και την επερχόμενη συνεργασία του με τον Γιώργο Βούκανο για τα επόμενα βήματα του Φεστιβάλ.

Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου είναι η ναυαρχίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ένα οπτικοακουστικό μουσικό πολυθεματικό θέαμα που προσελκύει χιλιάδες θεατές κάθε χρόνο στο ονειρικό Κάστρο Χλεμούτσι, όπου με τις εξαιρετικές ερμηνείες καλλιτεχνών, όπως της μαγευτικής Άντας Αθανασοπούλου που με την φωνή της καθηλώνει το κοινό σε κάθε εμφάνισή! Η παράσταση πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Ευελπιστούμε να το απολαύσουμε και αυτή την δύσκολη χρονιά και να κάνουμε ένα ακόμα καλοκαιρινό ταξίδι στον πολιτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος