FOLLOW US: facebook twitter

Με το κλειδί στη… μίζα

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, o COVID-19 τεστάρει τις αντοχές του ελληνικού αθλητισμού και των ανθρώπων του. Έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων παραμένουν «κλειδωμένα», πλην των Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, της Basket League, της Volley league ανδρών και εσχάτως γυναικών. Στην καλύτερη περίπτωση, οι προπονήσεις αποτελούν παρηγοριά… στον άρρωστο, για αθλήματα που αν και στα χαρτιά είναι ερασιτεχνικά, στην πραγματικότητα λειτουργούν σε επαγγελματική βάση, όπως η Α2 ανδρών και η Α1 γυναικών στο μπάσκετ, η Α΄ κατηγορία στο χάντμπολ και το πόλο, αλλά και η Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο.

Η περίπτωση, ωστόσο, της Φούτμπολ Λιγκ είναι μοναδική. Αν και επαγγελματική κατηγορία, παρά το γεγονός, πως έχει υποβάλει υγειονομικό πρωτόκολλο, έχοντας αναλάβει οι ίδιες οι ομάδες το κόστος, δεν επιτρέπονται ούτε οι ομαδικές προπονήσεις! «Πλέον δικαιούμαστε να νιώθουμε ότι εμπαιζόμαστε…», τονίζει στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος. «Τηρείται το ίδιο πρωτόκολλο με τη ΣΛ2, όπου βρέθηκε μόλις ένα κρούσμα σε 500 εβδομαδιαία τεστ. Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως δίνεται άδεια για την έναρξη της Volley League γυναικών. Ένα άθλημα που παίζεται σε κλειστό χώρο. Αλλά εδώ ακούσαμε από αρμόδια χείλη πως η μπάλα αποτελεί κύριο φορέα μετάδοσης. Φαίνεται πως μόνο η μπάλα της Φούτμπολ Λιγκ είναι επικίνδυνη…», καταλήγει.

Τους αριθμούς επιβεβαίωσε χθες και ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραθέτοντας τις εισηγήσεις που έχουν γίνει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.

Αυτές περιλαμβάνουν: α) άνοιγμα των κολυμβητηρίων με αυστηρούς περιορισμούς, β) έναρξη προπονήσεων σε Φούτμπολ Λιγκ, Γ΄ Εθνική, Α΄ Εθνική Γυναικών, ποδόσφαιρο σάλας, πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ, γ) προπονήσεις αθλητών χιονοδρομιών, δ) αγώνες για τις πρώτες κατηγορίες, μπάσκετ γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, ε) αγώνες ατομικών αθλημάτων σε ανοιχτές εγκαταστάσεις που επιτρέπονται οι προπονήσεις από 07/11/2020, στ) αγώνες κλειστού στίβου για να συγκροτηθεί η εθνική ομάδα εν όψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα βρέθηκαν μόλις τρία θετικά κρούσματα σε πάνω από 3.500 τεστ, ενώ στη Σούπερ Λιγκ 1 σε πάνω από 800 εβδομαδιαία τεστ, η θετικότητα είναι επίσης μικρή.

* Τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση ΕΠΟ – FIFA – UEFA – υπ. Αθλητισμού.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος