FOLLOW US: facebook twitter

Με το φόβο του εγκέλαδου: Συνεχίστηκαν χθες οι έλεγχοι Μηχανικών σε δημόσια κτίρια και σπίτια στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ζημιές στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ανδραβίδας- Λειτουργικό μόνο το Λύκειο

Φοβισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Ανδραβίδας καθώς παρότι οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, το πρωτόγνωρο φαινόμενο των τοπικών έντονων σεισμικών δονήσεων με τον θόρυβο που τους συνοδεύει, τους προκαλεί τρόμο και πολλοί απ’ αυτούς παραμένουν εδώ και μέρες εκτός των σπιτιών τους.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, παραμένει σε επιφυλακή, το ίδιο και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ενώ Μηχανικοί που πραγματοποίησαν αυτοψίες και χθες σε δημόσια κτίρια και σπίτια, διαπίστωσαν αρκετές φθορές με αποκορύφωμα το Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Γυμνάσιο Ανδραβίδας που έκριναν πως είναι ακατάλληλα για χρήση εξαιτίας σοβαρών ρωγμών στην τοιχοποιία τους αλλά και το Γυμνάσιο Νεοχωρίου που παρουσιάζει σοβαρές ζημιές. Τα σχολεία τριών δήμων (Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τους Μηχανικούς ενώ τα σχολεία της Ανδραβίδας που έχουν υποστεί ζημιές και έχουν κριθεί ακατάλληλα, δε θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα όπως είχαν οριστεί. Λειτουργικό και χωρίς να ενέχει κινδύνους, κρίθηκε το Λύκειο Ανδραβίδας.

Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γεωλόγου και προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιου Λέκκα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα, να διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους, υποστηρίζοντας πως δεν διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη του φαινομένου. «Θα πρέπει όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές. Ο δομημένος ιστός αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία όλες αυτές τις καταστάσεις» είπε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην Ανδραβίδα έχει στηθεί Επιχειρησιακό Κέντρο ενώ η Π.Π. Πατρών έχει στείλει σκηνές οι οποίες θα δοθούν σε εκείνους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές. Ήδη κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αθηνών ξεκίνησε αυτοψίες στα σπίτια σε συνεργασία με Μηχανικούς του Δήμου, της Π.Ε. Ηλείας και της ΚτΥΠ.

Την Παρασκευή ωστόσο, αναμένεται και η επίσκεψη του Σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, ο οποίος σε δηλώσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα μόνο καθησυχαστικός δεν ήταν, παρότι όπως έχει πει, τα περισσότερα κτίρια της περιοχής αντέχουν.

Την ίδια ώρα, που οι κάτοικοι της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών, περνούν πραγματικά δύσκολες ώρες, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ακύρωσαν τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες και τις εκστρατείες των συνδυασμών τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος