FOLLOW US: facebook twitter

Με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2018» διακρίθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 17-11-2021 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της eTwinning δράσης “Monumental Europe”-«Μνημειώδης Ευρώπη»


Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2018 διακρίθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου για την υλοποίηση της eTwinning δράσης “Monumental Europe”-«Μνημειώδης Ευρώπη» που υλοποίησαν οι μαθητές της Ε’ τάξης με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας της Αγγλικής Γλώσσας, κας Κουζούλη Σοφίας, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Το σχολείο είχε υποβάλει σχετική πρόταση για τη δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς εφάρμοσε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών κατά τη χρονική περίοδο 1/9/2017- 30/6/2018 λαμβάνοντας τιμητική διάκριση, πριν μερικές ημέρες, που φέρει την υπογραφή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως και της Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κας Mariya Gabriel.

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών αποτελεί επιβράβευση για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας με την αξιοποίηση της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υλοποίηση της eTwinning δράσης “Monumental Europe” που οργανώθηκε από πέντε σχολεία σε πέντε διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πολωνία. Οι μαθητές μέσα από πρωτότυπες γλωσσικές δραστηριότητες έμαθαν τη γλώσσα με βιωματικό και διερευνητικό τρόπο, με δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακών μέσων και εργαλείων, τα οποία εντάχθηκαν εναρμονισμένα μέσα στις γλωσσικές δραστηριότητες με τρόπο που προωθεί την αυτενέργεια των μαθητών.

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή η απονομή του βραβείου για το eTwinning εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Monumental Europe». Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δημιουργική δουλειά που κάνουμε με τους μαθητές μας» επισήμανε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης κ. Σοφία Κουζούλη και πρόσθεσε «Όταν υλοποιούμε συνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις, είναι μεγάλη η χαρά που νιώθουμε, κι εμείς και οι μαθητές μας, και η ικανοποίηση από την επίτευξη των μαθησιακών μας στόχων ξεχωριστή. Όταν, όμως, έρχεται και μια τέτοια τιμητική διάκριση, είναι διπλή η χαρά για το εκπαιδευτικό μας έργο, την προστιθέμενη αξία που οραματιστήκαμε κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης και το μοίρασμα αυτών των εμπειριών με τους eTwinning συνεργάτες μας, τη σχολική μας κοινότητα, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους όσους αγαπούν τη δημιουργικότητα και τη δυναμική που το σχολείο μπορεί να εμπνεύσει! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν. Να είναι πάντα γεροί και δυνατοί, και να συμμετέχουν σε δράσεις που προάγουν τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό και τη συνεργασία των λαών».

Το 1ο Βραβείο και για την «Πολιτιστική Κληρονομιά»

Στο συνεργατικό εκπαιδευτικό eTwinning πρόγραμμα “Monumental Europe”- «Μνημειώδης Ευρώπη», που υλοποίησαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, έχει απονεμηθεί, επίσης, το 1ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην ηλικιακή κατηγορία μαθητών 6-12 χρόνων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της παιδαγωγικής ομάδας της Κεντρικού Οργανισμού Στήριξης του eTwinning στις Βρυξέλλες ξεχώρισε βάσει κριτηρίων το Monumental Europe ανάμεσα σε 1500 Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συνεργατικά προγράμματα που προέκυψαν μετά από αξιολόγηση σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η απονομή του βραβείου έγινε στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europe For Culture, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στη διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2018, και οργανώθηκε από κοινού από την αυστριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το βραβείο απένειμε ο Michel Magnier, Διευθυντής Πολιτισμού και Δημιουργικότητας, στο τμήμα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του τομέα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές των εκδηλώσεων ήταν ο και ο Tibor Navracsics, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος είναι ανηρτημένες στον ιστότοπο του προγράμματος https://twinspace.etwinning.net/44435/home


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος