FOLLOW US: facebook twitter

Με το Erasmus + μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία στο Λάτσειο

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

Σε πρόγραμμα που υλοποιεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία επισκέφτηκαν χθες το πρωί το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1 “Happy schools” που υλοποιεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Την αποστολή υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν  στην πόλη ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος. Τα έξι παιδιά και τους τρεις εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία, συνόδευαν εκπαιδευτικοί από το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Μεταξύ των οποίων η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Κουνέλη και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Τσίμπρη, Μαρία Λαμπροπούλου, Κώστας Χριστόπουλος, Ιωάννα Κρεστενίτη, καθώς και 29 παιδιά του τμήματος Ε2.

Ο κ. Αργυρόπουλος, καλωσόρισε τους μαθητές, τον διευθυντή του σχολείου της Πορτογαλίας Κάρλος Ριμπέιρο, και τους εκπαιδευτικούς στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και τη δωρεά του αείμνηστου Γιάννη Λάτση. Μίλησε για τα χαρακτηριστικά του Δήμου Πύργου και της πόλης, κάνοντας ειδική μνεία στα αξιοθέατά της,  αναφέρθηκε στο Κατάκολο και την τουριστική σημασία που προσδίδει στην περιοχή, όπως και στο λιμάνι των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Φειά. Ο κ. Πλεμμένος, καλωσόρισε με τη σειρά του όλη την αποστολή και τόνισε τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές μέσω των προγραμμάτων Erasmus.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος