FOLLOW US: facebook twitter

Με το δεξί η Unilever

Ημερομηνία: 19-07-2016 | Συντάκτης:

unilever8

Ξεκίνησε η παραλαβή της βιομηχανικής τομάτας στο εργοστάσιο της Γαστούνης – Σχέδια για επέκταση και αύξηση της παραγωγής τη νέα χρονιά

Με καλές προοπτικές ξεκίνησε χθες η παραλαβή της βιομηχανικής τομάτας και στο δεύτερο εργοστάσιο της Ηλείας αυτό της Unilever, παραγωγού εταιρίας του Pummaro. unilever7

Φέτος αναμένεται να παραλάβει 50.000 τόνους προϊόντος και αν υπάρξουν ελλείψεις λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από την τελευταία κακοκαιρία, θα καλυφθούν από εκείνους τους παραγωγούς της εταιρίας που θα παρουσιάσουν υπερπαραγωγή. Όμως η Unilever έχει κάνει τα σχέδιά της και για την επόμενη σεζόν με στόχο να ανεβάσει την παραγωγή στους 80.000 τόνους με αύξηση πάνω από το 50%.

unilever1

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του εργοστασίου της Unilever στη Γαστούνη Στέλλα Γεωργανά, η καθυστέρηση στην έναρξη της παραλαβής, υπήρξε βάσει προγραμματισμού, μετά από συνεννόηση με τους παραγωγούς και την εικόνα που υπήρχε στα χωράφια της βιομηχανικής τομάτας. Σχολίασε πως η εταιρία θα παραλάβει προϊόν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της, όπως και πέρυσι. Αναγνώρισε πως λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας κάποιοι σημαντικοί παραγωγοί της υπέστησαν ζημιές αλλά εκτίμησε πως άλλοι που θα έχουν πιο αυξημένη απόδοση θα καλύψουν το κενό. Η κα Γεωργανά στάθηκε και στις προοπτικές που δημιουργεί η Unilever στις αειφόρες καλλιέργειες. «Αυτό το οποίο έγινε όσον αφορά στην καλλιέργεια της τομάτας καλύτερο από πέρυσι και διαφορετικό και βελτιωμένο, είναι ότι εμείς βάλαμε περισσότερα εργαλεία αειφορίας στα χωράφια μας, στηρίξαμε τον γεωργό μας με το να του δίνουμε λιπάσματα, φάρμακα και οτιδήποτε χρειάζεται για την καλλιέργεια δίχως να τον τοκίζουμε, είναι στρατηγική απόφαση αυτό της Unilever και για να μειώνει τα κόστη καλλιέργειες αλλά και για να προχωρήσει στο μέλλον.

unilever3

Οι γεωργοί της Unilever είναι διασφαλισμένοι τόσο ώστε αυτή τη στιγμή, λόγω ενός νόμου που άλλαξε, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στο σύστημά μας τα συμβόλαια. Δεν ανησυχεί όμως κανείς γιατί είναι μια τυπική διαδικασία. Οι συμφωνίες της Unilever με τους γεωργούς γίνονται από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Ότι συμφωνούμε τότε και μέχρι τον Μάρτιο, αυτό γίνεται» εξήγησε και συμπλήρωσε πως παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και πάλι η εταιρία στήριξε οικονομικά και υλικά τους αγρότες της σε ότι χρειάστηκαν.

unilever6

«Συμβολαιακή γεωργία κάνουν πάρα πολλοί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Συμβολαιακή γεωργία όμως που ο γεωργός ξέρει ότι έφερε την τομάτα το καλοκαίρι και θα πάρει το 40% και πριν τελειώσει ο Δεκέμβριος θα πάρει τα λεφτά του για να ζήσει την οικογένειά του, το κάνει μόνο η Unilever» σχολίασε η κα Γεωργανά που στάθηκε επίσης και στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έθεσε με μείωση των δεικτών και του κόστους των παραγωγών. «Στρατηγικά η Unilever θέλει να βελτιώσει τη ζωή των γεωργών, θέλει να καλλιεργεί προστατεύοντας και βελτιώνοντας τους περιβαλλοντικούς του δείκτες και θέλει να αναπτύξει περισσότερο το εργοστάσιο». Τόνισε δε πως οι αγρότες της Unilever κάνουν μια δύσκολη δουλειά και τους αξίζει να έχουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο μέσα από τις αποδόσεις τους.

unilever2

Επέκταση του εργοστασίου και αύξηση της παραγωγής

Η διευθύντρια της Unilever στη Γαστούνη αποκάλυψε και τα σχέδια της εταιρίας για το άμεσο μέλλον. Είπε πως σχεδιάζεται η επέκταση του εργοστασίου για να καλύψει μεγαλύτερη παραγωγή που θα φτάσει τους 80.000 τόνους. Η Unilever θέλει να αυξήσουμε την παραγωγή, όλα θα τα πουν όμως τα νούμερα και η ανάπτυξη της περιοχής και από εκεί και πέρα οι γεωργοί μας ετοιμάζονται γι’ αυτό. Μιλάμε για αύξηση της παραγωγής κατά 60%. Θα το υλοποιήσουμε για το καλό της περιοχής, για το καλό της εταιρείας, για το καλό της αειφορίας του τόπου. Με το μίγμα των προϊόντων που κάνουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε πάνω από 50.000 τόνους τομάτα. Αν υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη πρόταση που βρίσκεται στα κεντρικά της εταιρείας για την επέκταση του εργοστασίου, μιλάμε για μια ποσότητα των 80.000 τόνων».

unilever5

Παρόντας στην έναρξη παραλαβής της βιομηχανικής τομάτας στην Unilever ήταν και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος που σχολίασε ότι «η βιομηχανική τομάτα με τις ζημιές της 25ης Ιουνίου έχει πάθει ζημιές. Ελπίζουμε με την ποιότητα και την ποσότητα που θα παραχθεί να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας. Εύχομαι να είναι μια καλή χρονιά. Η βιομηχανική τομάτα ήταν αυτή που στήριζε το νομό μας και πιστεύω ότι θα τον στηρίζει και στο μέλλον. Αυτά τα δύο εργοστάσια, ο Κύκνος και η Unilever, είναι μέχρι στιγμής τυπικά στις συμβάσεις που υπογράφουν, δεν χρωστάνε σε κανέναν παραγωγό και ελπίζω να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά το νομό μας. Εάν η βιομηχανική τομάτα μειωθεί, τελειώνει και η οικονομική ζωή του νομού μας που στηρίζεται στη βιομηχανική τομάτα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος