FOLLOW US: facebook twitter

Με τις αναζοπυρώσεις συνεχίζεται η μάχη στο μέτωπο της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή με 300 πυροσβέστες από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μπορεί οι μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία να βρίσκονται σε ύφεση και να μην έχουμε νέα μέτωπα, χωρίς να εφησυχάζουμε γιατί έρχεται νέος καύσωνας ,  ωστόσο η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον με τις αναζοπυρώσεις που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσουν μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα!

Έτσι χθες είχαμε νέες  αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας στα μέτωπα της Νεμούτας, Μηλιές, Δούκα  και Λάσδικα και γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές και κατοίκους των χωριών, για την άμεση κατάσβεση μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς θεωρείται και σήμερα πολύ υψηλός.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 300 περίπου πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα. Οι πυροσβέστες επιχειρούν αμέσως όπου χρειάζεται και η δύναμη θα παραμείνει σταθερή στην περιοχή μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία. Να σημειώσουμε ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προέρχονται όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά από όλα τα κλιμάκια της Δυτικής Ελλάδας.  Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος