FOLLOW US: facebook twitter

Λύσεις για τη στέγαση των σχολικών μονάδων – Με τη διοίκηση των «Κτιριακών Υποδομών» συναντήθηκε ο Α. Νικολακόπουλος

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Προτεραιότητα αποτελεί για τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο η επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης και της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών στην Ηλεία και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διαρκείς επαφές που έχει σε κεντρικό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Γενικό Δ/ντή Έργων κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, τη νομική Σύμβουλο κα Αλεξάνδρα Γιαννάκη και τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Θανάση Βρυώνη και έθεσε όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και αποτελούν αιτήματα της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών.

Ο Ηλείος βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου εντός του έτους και με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς να έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα, λαμβάνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά σχολικές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης των κτιρίων που υπέστησαν βλάβες από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1 εκατ. ευρώ. Η ΚτΥπ έχει αναλάβει την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση οικίσκων ελαφράς προκατασκευής, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.

Παράλληλα, έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ ΚτΥπ και του αναδόχου για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας, που έχει κριθεί επικίνδυνο μετά τον σεισμό του 2008. Το σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.103,06 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.  Σε ό,τι αφορά το ΓΕΛ Λεχαινών, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή του νέου κτιρίου, με προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ, το οποίο επίσης έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στον δήμο Πηνειού, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέου κτιρίου, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στη συνάντηση είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέχρι τον Ιούνιο.

Ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες στη σχολική μονάδα που θα στεγάσει το Γυμνάσιο & Γενικό Λύκειο Καράτουλα, τα οποία εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε λυόμενες αίθουσες μετά τον μεγάλο σεισμό του 2008 και έλαβε την διαβεβαίωση ότι οι εργασίες, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Μαΐου. Εκ νέου τέθηκε και το θέμα της στέγασης του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των Βυτινεΐκων, και αυτό που επισημάνθηκε από τα στελέχη της ΚτΥπ είναι ότι απαιτείται η σύνταξη μελετών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Πύργου, προκειμένου να προχωρήσουν οι περαιτέρω ενέργειες για την κατασκευή κτιρίου.

Στη σύσκεψη ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και ζητήματα σχετικά με τις κτιριακές υποδομές των δημοτικών σχολείων Πελοπίου και Πανόπουλου. Ήδη δρομολογείται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Εταιρείας ΚτΥπ, προκειμένου να ενταχθεί η εκπόνηση μελετών στο πρόγραμμα της εταιρείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος