FOLLOW US: facebook twitter

Με συμμετοχή και επιτυχία ο Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας: Τα Ολυμπιακά ιδεώδη νίκησαν τον κορονοϊό!

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Με συμμετοχή και επιτυχία ο Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας χθες και το Σάββατο οι Δρόμου του Ηρακλή και του Ιφίτου από την Συμπολιτεία Ολυμπίας

Με την συμμετοχή αρκετών δρομέων και αθλητών, πραγματοποιήθηκε χθες από την Συμπολιτεία Ολυμπίας και τους συνεργαζόμενους φορείς, ο Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας από την Ήλιδα ως την Αρχαία Ολυμπία που διεξήχθη για 5η φορά, ενώ το Σάββατο, έγιναν ακόμα ο “Δρόμος του Ηρακλή” και ο “Δρόμος του Ιφίτου” για παιδιά. Σε όλη τη διαδρομή τηρήθηκε το εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν οι αποστάσεις μεταξύ των δρομέων, η χρήση προστατευτικών μασκών, συχνή πλύση χεριών ή χρήση αντισηπτικών, προληπτική θερμομέτρηση κλπ. Παρά τις νέες δύσκολες συνθήκες, οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και τα Ολυμπιακά Ιδέωδη… νίκησαν τον κορονοϊό! Όλοι  οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με πήλινα μετάλλια κατασκευασμένα από τον γλύπτη κ. Γιώργο Ρούσση για τους Δρόμους Ηρακλή και Ιφίτου το ξύλινο θέατρο της Ήλιδας και οι δρομείς του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίαςτων 49,8 χλμ που τερμάτισαν στην Αρχαία Ολυμπία το μεσημέρι, με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια που έχει σχεδιάσει ο Ευάγγελος Μουστάκας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "ΧΕΙΡΙΑΣ 2020 Πελόπιο"

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ διεξήχθη το Σάββατο,  για πρώτη φορά και έτρεξαν  κυρίως αθλητές δρομείς του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία του Αγραπιδοχωρίου αφού πρώτα γίνει μία μικρή τελετή εναπόθεσης του οπλισμού, στις 8.30 π.μ. Στην περιοχή του Αγραπιδοχωρίου στην αρχαιότητα οι αθλητές και οι θεατές των αγώνων άφηναν τα όπλα τους και εισέρχονταν άοπλοι στην «ιερά του Διός Ήλιδα». Μεταξύ των δρομέων ήταν και  ο Σπύρος Ανδριόπουλος (διευθυντής του ΑΣΑΕΔ και κάτοχος επί χρόνια του πανελληνίου ρεκόρ του Μαραθωνίου Δρόμου), η Μαρία Καρπαθάκη(πρέσβειρα του #BEACTIVE, προπονήτρια της εθνικής ομάδας TAEKWONDO Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΦΙΤΟΥ που έγινε κι αυτός για πρώτη φορά, είχε αφετηρία στις 6.00 το απόγευμα στην Αρχαία Ήλιδα, όπου συμμετείχαν  μαθητές της Ε ΄&  ΣΤ δημοτικού και μαθητές γυμνασίου που ξεκίνησαν από την πλατεία της Ήλιδας και τερμάτισαν μετά από 2 χλμ στο ξύλινο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας. Μετά τον τερματισμό τους, ακολούθησε στο πλαίσιο ανάδειξης της Εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, η βράβευση των δρομέων στο Δρόμο του Ηρακλή και το Δρόμο του Ίφιτου και μουσικό μέρος με μικρή συναυλία από το συγκρότημα των Passpartout, με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων και με κεράσματα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ήλιδας. Στον ίδιο χώρο, λειτουργούσε και έκθεση για τον Ολυμπισμό, με έργα του ζωγράφου Χρίστο Χάσα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται η Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, πίνακας, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν  από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειας Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενους φορείς και χορηγούς διάφορες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις τρεις διοργανώσεις σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και επισήμανε ότι η πανδημία δεν μπόρεσε να αποτελέσει φραγμο στην διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kristo Defrim Hasa, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που κάθονται, πλήθος, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, παιδί, παπούτσια, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος