FOLLOW US: facebook twitter

Με στόχο την πρωτιά στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Ανακοινώθηκαν τα έξι από τα επτά πρόσωπα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκκρεμεί μόνο μία γυναικεία υποψηφιότητα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με στόχο την «καθαρή» πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία κατεβαίνουν στη μάχη του σταυρού οι υποψήφιοι-ες βουλευτές που ανακοίνωσε χθες επίσημα το κόμμα εν όψει των εθνικών εκλογών της άνοιξης του 2023.

Η Πολιτική Γραμματεία ανακοίνωσε τα έξι από τα επτά πρόσωπα, κρατώντας ανοιχτή μία γυναικεία θέση, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2019, έχουμε σημαντικές αλλαγές τουλάχιστον κατά τα τρία έβδομα, καθώς αποχώρησαν στελέχη της «παλιάς φρουράς», όπως η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ενώ προστέθηκαν πρόσωπα που συμβολίζουν το άνοιγμα στην κεντροαριστερά και στη μεσαία τάξη, η οποία και στοίχισε την ήττα το 2019.

kalamatianos-dionusis

Παρών φυσικά θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, με καταγωγή από τον Πύργο, ο οποίος το 2019 έκανε ρεκόρ ψήφων στον ΣΥΡΙΖΑ με 13.908.

Υποψήφιος θα είναι ξανά και ο πρώην βουλευτής Ηλείας και ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος, Μάκης Μπαλαούρας, με καταγωγή από τα Λεχαινά.

Παρών και σε αυτές τις εκλογές θα είναι ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με καταγωγή από Αμαλιάδα και Κάμπο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος, με καταβολές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιος βουλευτής Ηλείας για πρώτη φορά θα είναι ο εκπαιδευτικός Χρήστος Φωτόπουλος από την Αμαλιάδα, ο οποίος διατελέσει αντιδήμαρχος Ήλιδας και ανήκει στα πρόσωπα που εντάσσονται στη στρατηγική ανοίγματος προς την Κεντροαριστερά.

Στην ίδια στρατηγική εντάσσεται και η υποψηφιότητα της δικηγόρου από τα Λεχαινάκαι περιφερειακής συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, Ζωής Αναστασοπούλου, προκειμένου να κερδηθεί η μάχη στο –παραδοσιακά πλειοψηφικό- κεντροαριστερό κοινό της Ηλείας.

Παρούσα στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας θα είναι και η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βίκυ (Βικτωρία Βασιλοπούλου) από την Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για στέλεχος με πλούσια και πολύπλευρη συνδικαλιστική δράση, που εκλέγεται σταθερά στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 και πρόσφατα εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή από τα «δύσκολη» κάλπη της Δυτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την Τρίτη γυναίκα, οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι πιθανά πρόσωπα είναι η Βασιλική Παρασκευοπούλου από την Πηνεία και η Χρύσα Ζούπη από τον Πύργο. Το σενάριο για την Κρινιώ Κανελλοπούλου δεν είναι αβάσιμο αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες.

Την περασμένη Παρασκευή από τοπική Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Επιτυχημένη εκδήλωση με Τεμπονέρα στην Ολυμπια

Με επιτυχία και αυξημένη ανταπόκριση των πολιτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αρχαίας Ολυμπίας στο ισόγειο του δημαρχείου της πόλης, με κεντρικό ομιλητή τον δικηγόρο και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Διονύση Τεμπονέρα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης Μελών, Τάσος Τσάκωνας, ο οποίος μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής, Παναγιώτη Φλεβοτόμο, έστειλαν το μήνυμα της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ηλεία όσο και πανελλαδικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον βουλευτή Ηλείας, Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος τόνισε πως η νίκη του κόμματος στις εκλογές θα έρθει μέσα από το προγραμματικές του θέσεις, ζητώντας από τον κόσμο να συγκρίνει το επίπεδο διαβίωσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρνησης ΝΔ, καταλογίζοντας στη σημερινή κυβέρνηση αδράνεια απέναντι στον πληθωρισμό.

«Για όλες τις αρνητικές πρωτιές, οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Όλοι γνωρίζουμε ποιος κυβερνά και ποιες επιλογές κάνει. Είναι μια μεροληπτική κυβέρνηση που φροντίζει μόνο τα συμφέροντα των λίγων, των ισχυρών και αδιαφορεί για το πώς θα επιβιώσουν όλοι οι υπόλοιποι», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαματιανός που στη συνέχεια αναφέρθηκε ε στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος αρχικά επισήμανε το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με την Ηλεία και ακολούθως ανέλυσε το ζήτημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds και τους servicers.

«Το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους αφορά βεβαίως την πρώτη κατοικία, αφορά όμως και την επαγγελματική στέγη, και μια και μιλάμε και για έναν κατ’ εξοχήν αγροτική νομό αφορά και την αγροτική γη. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένα δεδομένα στο δημόσιο διάλογο και ορισμένα πεπραγμένα. Είναι η κυβέρνηση που έχει ψηφίσει έναν πτωχευτικό νόμο ο οποίος έχει καταστήσει 700.000 ακίνητα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης και στα γνωστά funds μια περιουσία υπό λεηλασία στα χέρια λίγων και ισχυρών», τόνισε αρχικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, τα στελέχη του κόμματους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκαν καλή χρονιά και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος