FOLLOW US: facebook twitter

Με σταθερό ρυθμό ο εμβολιασμός των υγειονομικών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Επίσκεψη Διοικητή 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Πύργου

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, συνεχίζεται ο εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περισσότεροι από 450 ιατροί και νοσηλευτές. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500, όσα και τα εμβόλια που έχουν έως τώρα σταλεί στα δυο νοσοκομεία ώστε μετά τις 20 Ιανουαρίου να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό ξεκινώντας από τους υπερήλικες και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, βρέθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και παρακολούθησε τη διαδικασία των εμβολιασμών, παρουσία και του Ηλείου Βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου. Όπως είπε, «με την έναρξη των εμβολιασμών όλοι ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας»

«Γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια από το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας που έχει συντονίσει την προσπάθεια εμβολιασμού. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του και στο υγειονομικό προσωπικό της Ηλείας και εύχομαι σύντομα ο κορονοϊός να αποτελεί παρελθόν. Το εμβόλιο είναι ένα όπλο για να νικήσουμε τον ιό. Το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου παρέλαβε 390 δόσεις εμβολίων, προκειμένου να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, και να ξεκινήσει ο αγώνας για την ελευθερία, ο αγώνας για την κανονικότητα, ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω η ζωή μας. Έχουμε ένα χρόνο τώρα που έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο σαν ελληνική κοινωνία, αλλά κι ως Υγειονομικό σύστημα, με την Πανδημία και με έναν άγνωστο έως σήμερα ιό, ο οποίος έχει καταστεί θανατηφόρος. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό όπλο το οποίο είναι το εμβόλιο. Ένα όπλο πού με βάση αυτά που τονίζουν οι επιστήμονες, είναι ασφαλές και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε την ανοσία στην κοινότητα και να δώσουμε ένα καίριο κτύπημα στην Πανδημία. Εκτίμηση μας είναι ότι έως τις 14 του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και ακολούθως από τις 20 του μήνα και μετά, με στόχευση, θα μπούμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Θα ξεκινήσουμε από τους υπέργηρους και πηγαίνοντας σταδιακά προς το ευρύτερο φάσμα του γενικού πληθυσμού».

Με τη σειρά του, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος επισήμανε ότι είναι πανέτοιμοι και απόλυτα προετοιμασμένοι για τους εμβολιασμούς τονίζοντας ότι η ανταπόκριση του προσωπικού είναι σημαντική. «Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πανδημία και τα Νοσοκομεία μας είναι έτοιμα να δώσουν και αυτή την μάχη».

Ακολούθως, ο Ηλείος Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος επισήμανε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι πλέον πραγματικότητα και στην Ηλεία με την διαδικασία εμβολιασμού να προχωρά χωρίς προβλήματα. «Πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση που διεκπεραιώνεται απ’ όλους όσους συμμετέχουν με αρτιότητα και θα ήθελα να συγχαρώ τη Διοίκηση και όλους τους υγειονομικούς για την προσπάθεια τους. Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη για να καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να απαλλαγούμε από αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ COVID 19"


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος