FOLLOW US: facebook twitter

Με σκούτερ από το Λουξεμβούργο στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kepep-skouter

Οι εθελοντές που αγαπούν το ΚΕΠΕΠ και το δείχνουν

Με στόχο να αναδείξουν ξανά το πρόβλημα και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, ομάδα εθελοντών ξεκίνησε με σκούτερ από το Λουξεμβούργο για τα Λεχαινά. Προορισμός το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για να βρεθούν δίπλα στα «παιδιά» με πολύ σοβαρές αναπηρίες που φιλοξενούνται εκεί. Στην ομάδα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι που στο παρελθόν είχαν την εμπειρία του ΚΕΠΕΠ, που βρέθηκαν συμμετέχοντας σε σχετικό πρόγραμμα απασχόλησης και εθελοντικής προσφοράς.

Οι εθελοντές με πρωτοβουλία τους δημιούργησαν το Charity Challenge Luxemburg το 2013 στο Λουξεμβούργο και με την στήριξη της ΜΚΟ Hand and Hand, στηρίζουν ανθρωπιστικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια με αφορμή και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έχουν προβεί σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις με σκοπό να συγκεντρώσουν πόρους για να στηρίξουν το ΚΕΠΕΠ. Σύνδεσμος με την Ελλάδα και μέλος της εθελοντικής πρωτοβουλίας είναι ο Διονύσης Βουτσινός που πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκε στο ταξίδι που ετοίμασαν ο Σέρζ, ο Κέβιν, η Μάνον και η Σούζαν από το κέντρο το Λουξεμβούργο στην Ηλεία. Ο Σέρζ και ο Κέβιν με δύο σκούτερ και η Μάνον με τη Σούζαν να ακολουθούν με ένα βάν, διανύοντας συνολικά 2700 χλμ έφτασαν στα Λεχαινά για να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά στο πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης που έχει ξεκίνησε εκεί.

kepep-skouter1

Το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκαν το ΚΕΠΕΠ όπου προσέφεραν τα δύο σκούτερ του ταξιδιού καθώς και είδη πρώτης ανάγκης που μετέφεραν για τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος. Το απόγευμα στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά πραγματοποιήσαν μια εκδήλωση με τη συμμετοχή φορέων και εθελοντών για να παρουσιάζουν το ταξίδι τους, το σκοπό τους και τις θέσεις του σχετικά με το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος