FOLLOW US: facebook twitter

Με Pfizer και Johnson «εξοπλίστηκε» το ΚΥ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 20-08-2021 | Συντάκτης:
-Σταματά η χορήγηση του AstraZeneca στο τέλος του μήνα

Τρεις επιλογές εμβολίων παρέχονται πλέον από το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, καθώς πριν από μερικές ημέρες αποφασίστηκε η προμήθεια με Pfizerκαι με Johnson, εκτός από τα AstraZeneca που ήταν η αρχική επιλογή και τα οποία στο τέλος του μήνα θα σταματήσουν να χορηγούνται.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, τα εμβόλια Johnsonπροορίζονται για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Η προμήθεια του Κέντρου Υγείας με Pfizerέγινε προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι του δήμου Ζαχάρως διαθέσιμες όλες τις επιλογές, μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με τις παρενέργειες του AstraZeneca, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στους εμβολιασμένους, με ΑstraZeneca, ο κ. Παπαζαφείρης τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια οδηγία.

«Είναι θετικό που πλέον έχουμε άλλα δύο εμβόλιαδιαθέσιμα. Για τους ευπαθείς συμπολίτες μας έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός με το Johnson, που είναι μία δόση. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία του κλιμακίου του Κέντρου Υγείας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ζαχάρως, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσους πολίτες εκδηλώσουν την επιθυμία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια τέτοια οδηγία», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος