FOLLOW US: facebook twitter

Με παλμό η απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

pame-8-5-2016pyrgos3Στο Εργατικό Κέντρο η κινητοποίηση στην Αμαλιάδα

Την ώρα που στην Βουλή είχε ξεκινήσει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ξεκινούσε και στην Ηλεία, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στον Πύργο η διαμαρτυρία είχε παλμό και συμμετοχή, ενώ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

pame-8-5-2016-pyrgosΣτην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία χαιρετισμούς απηύθυναν ο γ.γ. της ΟΑΣΗ Νίκος Αγαλός, το μέλος του ΚΚΕ Ηλείας Χρήστος Γιάνναρος και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης – Ζωή Τσάση. Όλοι μίλησαν με επίκεντρο το ασφαλιστικό και τα σκληρά μέτρα που περνά η κυβέρνηση μέσα από το 4ο Μνημόνιο.

pame-8-5-2016-pyrgos2Μετά τις ομιλίες οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ακολουθώντας πορεία μέσα από το κέντρο της πόλης κατευθύνθηκαν στο μνημείο Καλάκου, στο παλιό νοσοκομείο για την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών του εργατικού κινήματος. Στη συνέχεια ακολουθώντας και πάλι διαδρομή μέσα από κεντρικές οδούς, επέστρεψαν με πορεία στην κεντρική πλατεία.

pame-8-5-2016-amaliadaΣτην Αμαλιάδα η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά έγινε στο Εργατικό Κέντρο όπου η πρόεδρος Νατάσα Παναγιωτάρα ήταν η βασική ομιλήτρια,

pame-8-5-2016-amaliada2.jpgενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με πορεία κινήθηκαν στο μνημείο Ηρώων για κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων του εργατικού κινήματος.

pame-8-5-2016-amaliada3

Από την ΑΔΕΔΥ-πρωτοβάθμια σωματεία και ΕΛΜΕ

Υποτονική η συγκέντρωση στην Πλατεία Ιατρίδη

iatridi-adedu

Σε μια άλλη κινητοποίηση της ημέρας που προκάλεσε το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Ηλείας  και συμμετείχαν τα πρωτοβάθμια σωματεία, στην πλατεία Ιατρίδη με αφορμή την ψήφιση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, η κίνηση ήταν υποτονική.

Περίπου 50 άτομα έδωσαν το «παρών» στην δράση, φανερώνοντας πως η αντίδραση της πλατιάς μάζας της κοινωνίας απέναντι στις μνημονιακές ορέξεις δανειστών και κυβέρνησης είναι δυστυχώς ασθενής. Προφανώς για την μικρή συμμετοχή ευθύνεται και το κάλεσμα στο  είχε προγραμματιστεί στο παρά πέντε της ψηφοφορίας…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος