Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, γεμάτες κερκίδες και διάχυτο ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «Πετραλώνεια 2026». Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της παρέας, που διοργανώνει με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετραλώνων (Σύλλογος των εν Αθήναις Πετραλωνιτών «Η Ολυμπία»), κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή να δώσει μοναδικό χρώμα, ζωντάνια και ξεχωριστή ενέργεια στο χωριό. Πρωταγωνιστές της έναρξης, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ήταν τα δεκάδες παιδιά που πλημμύρισαν το γήπεδο φορώντας μωβ μπλουζάκια και λευκά καπελάκια, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αθλητικού πνεύματος σε όλη την τοπική κοινωνία.

Η διοργάνωση αυτή αποδεικνύει στην πράξη πώς οι συλλογικές προσπάθειες μπορούν να αναζωογονήσουν την ύπαιθρο. Το χωριό απέκτησε ξανά έναν έντονο παλμό, με τους γονείς, τους εθελοντές και τους κατοίκους να στηρίζουν έμπρακτα τη δράση και να γεμίζουν τις κέρκιδες. Η δημοτική αρχή και οι διοργανωτές εκφράζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές, αλλά και στους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι με την πολύτιμη στήριξή τους έκαναν αυτή την προσπάθεια πραγματικότητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι: Θεοφάνης Λώλος, Αριστείδης Λώλος, Χαράλαμπος Καππής, Κωνσταντίνος Βίλαρας, Ιωάννης Μιχαλόπουλος, Άγγελος Παναγούλιας, Κωνσταντίνος Λώλος (Βέλγιο) και η εταιρεία ΚΑΠΠΟΣ Α.Ε.

Τα «Πετραλώνεια 2026» συνεχίζονται δυναμικά με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και αγωνίσματα όπως τρέξιμο, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, αυγοδρομίες και τοξοβολία. Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, η δράση μεταφέρεται ξανά στο Γήπεδο Πετραλώνων στις 18:00 το απόγευμα, όπου μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι για όλους τους παρευρισκόμενους. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ στην Πλατεία Πετραλώνων, με τις επίσημες απονομές των μεταλλίων και μια μεγάλη γιορτική βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς χορούς που θα ενώσει ολόκληρο το χωριό.