FOLLOW US: facebook twitter

Με μια φρέσκια, νεανική κωμωδία επιστρέφει στη σκηνή η Θ.Ο. “Αποχρώσεις” Αμαλιάδας: Ρωμαίος και Ιουλιέτα «κατά τύχη»

Ημερομηνία: 17-03-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Μια κωμωδία που θα σκορπίσει το γέλιο στους θεατές που τόσο το έχον ανάγκη αυτήν την εποχή, με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα κατά τύχη”, ένα έργο βασισμένο στο “Ποιός σκότωσε τον William” της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Δανίκα, ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανεβάσει στη σκηνή, η Θεατρική ομάδα “Αποχρώσεις” Αμαλιάδας.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στον Πολυχώρο του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα όπου θα παίζεται έως και τις 3 Απριλίου καθημερινά πλην Τρίτης. Η θεατρική ομάδα Αποχρώσεις παρουσιάζει μια φρέσκια, νεανική κωμωδία, αστεία, γκροτέσκα και γεμάτη ξεκαρδιστικά ευρήματα, προσφέροντας ενδιαφέρουσες ερμηνείες, άφθονες σκηνές γέλιου και ευρηματικές ανατροπές. Το θεατρικό κείμενο είναι χαριτωμένο, σαρκαστικό, με σωστή διάρθρωση και πρωτότυπα ευρήματα πάνω σ’ ένα κλασσικό πρότυπο, την κωμωδία καταστάσεων μιας παράστασης μέσα στην παράσταση.


Λίγα λόγια για το έργο

Ένας ερασιτεχνικός θίασος με υψηλές φιλοδοξίες, αναλαμβάνει να ανεβάσει στη σκηνή, μια παρωδία -κωμωδία του κλασικού έργου του William Shakespeare.
. Όμως τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά καθώς τα μέλη του θιάσου δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του βικτωριανού δράματος αλλά και των απαιτήσεων της σκηνοθέτιδος η οποία μετά από απανωτούς νευρικούς κλονισμούς το ρίχνει στο αλκοόλ με αποτέλεσμα να γίνει τύφλα
Μια ώριμη Ιουλιέτα, ένας αργόστροφος αλλά και με λουμπάγκο Ρωμαίος, μια νευριασμενη παραμάνα μια μητέρα Καπουλέτου-πλασιέ καλλυντικών, μια φρέσκοχωρισμένη υπηρέτρια ένας ταλαίπωρος τεχνικος που εχει αφήσει το σκηνικό μισοτελειωμένο ένας γόης της συμφοράς που ερμηνεύει σχεδόν ολους τους ανδρικούς ρολους μονος του ένας ηχοληπτης με την προσοχή του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού αποτελούν τον αλλοπρόσαλλο θίασο που παρά τις αντιξοότητες και τις εσωτερικές συγκρούσεις αγωνίζεται σθεναρά για να ολοκληρωθεί το διπλό δράμα, αυτό που παίζεται όπως-όπως στη σκηνή κι εκείνο το άλλο που διαδραματίζεται στα παρασκήνια.



Στην παράσταση συμμετέχουν οι :

Σίσσυ Τσαούση
Γιώτα Νικητοπούλου
Νίκη Μπουτζαρέλη
Άννα Κορτέση
Βερόνικα Κογκακη
Πίτσα Κοσμοπούλου
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βασίλης Τεμπονέρας
Στέλιος Τζέζο
Θεόδωρος Δανίκας

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Δανίκας

Χορογραφίες: Βασίλης Καραγκούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος