FOLLOW US: facebook twitter

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους – Πλήθος κόσμου χθες στον Πύργο για ένα κεράκι στον Άγιο

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα γιόρτασε η πρωτεύουσα της Ηλείας, ο Πύργος, τον Πολιούχο της  Άγιο Χαράλαμπο. Οι εκπρόσωποι των πολιτειακών και πολιτικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, όπου έχει μεταφερθεί στις τελευταίες ημέρες η εικόνα του Αγ. Χαραλάμπους από το ναϋδριο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Τη κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Οι βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Πηνειού Αλέξης Καστρινός, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γεωργιόπουλος, Παναγιώτης Μπράμος και Κώστας Μητρόπουλος, οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης και Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής παρατάξεων του ΔΣ Πύργου, υποψήφιοι Περιφερειάρχες και πολλοί άλλοι ήταν παρόντες στις εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής δεξιώθηκε τους επισήμους στο εστιατόριο “Κίρκη” στον Αγ. Γεώργιο Πύργου.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός χαρακτήρισε τη χθεσινή την καλύτερη ημέρα του τόπου, λέγοντας πως είναι μια ημέρα όπου βρίσκονται όλοι μαζί. Εξήγησε δε πως θα πρέπει να επιδεικνύουν αλληλεγγύη, μια έλλειψη των Ελλήνων που έχει και η Ηλεία και έδωσε τις ευχές του προς τους πολίτες.

Ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ανέφερε πως “… είναι μια γιορτή για τον Πύργο και όλη την Ηλεία. Είναι μια μέρα γιορτινή από όλες τις απόψεις. Είναι στιγμές που μας φέρνουν σε ένα άλλο επίπεδο και μας βγάζουν από το βάσανο της καθημερινότητας και τις αντιπαλότητες. Στη Βουλή, πήγαν όλα καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα. Η Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη θα είναι πρωτεύουσα όλων των Βαλκανίων με ότι αυτό σημαίνει και στα οδικά δίκτυα και στην ενέργεια και στον πολιτισμό όπου η Βόρεια Ελλάδα έχει τα σκήπτρα και θα διαδραματίσει ένα δημιουργικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή”.

Ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σχολίασε πως “…είναι μεγάλη μέρα για την πόλη του Πύργου και ο κόσμος το απέδειξε αυτό με την μαζική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή χρονιά αυτή για τον Πύργο μας. Έχουμε δημοτικές εκλογές σε λίγους μήνες και ελπίζουμε ότι οι προοπτικές της πόλης θα είναι καλύτερες από τη σημερινή κατάσταση”.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε πως “…ο Πολιούχος του Πύργου να μας δίνει δύναμη για μια ενδιαφέρουσα περίοδο που έχουμε μπροστά μας και για την Περιφέρεια, για την τοπική κοινωνία, για τη χώρα. Ως περιφέρεια πατάμε γερά, με όραμα, σχέδιο και εργατικότητα, υλοποιούμε όλες τις πολιτικες που έχουμε αναδείξει ως προτεραιότητες, σε επίπεδο υποδομών, αστικών αναπλάσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες προκλήσεις. Εμείς πατάμε με έναν βαθμό ανεξαρτησίας και διάθεση προσφοράς και αυτή μια είναι μια πρόκληση που έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι “… είναι ξεχωριστή ημέρα για τον Πύργο, ο Άγιος Χαράλαμπος είναι συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης, με τους κτήτορες την μεγάλη οικογένεια των Βιλαέτηδων. Χρόνια πολλά σε όλους στους Πυργιώτες, τους Ηλείους, να έχουν υγεία και δύναμη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα περάσουμε και αυτή τη δυσκολία με την δύναμη του Αγ. Χαραλάμπους”.

Την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της πόλης του Πύργου παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί που περίμεναν υπομονετικά να βάλουν ένα κεράκι στον Άγιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος