FOLLOW US: facebook twitter

Πολύτιμο δώρο για τους πάσχοντες: Με μεγάλη προσέλευση η 33η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Άγιος Δημήτριος»

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Την 33η Εθελοντική αιμοδοσία του, διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Ο Άγιος Δημήτριος”  σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, την Κυριακή στο Καράτουλα , στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή.  Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών, νέων και παλαιών ήταν μεγάλη και οι αιμοδότες στο Καράτουλα έκαναν την διαφορά, καθώς συγκεντρώθηκαν 25 και πλέον πολύτιμες μονάδες αίματος , δώρο ζωής για πάσχοντες και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Καράτουλα, η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη  για ένα τρίωρο, καθώς από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι πολύς κόσμος έσπευσε να δώσει αίμα, καθώςοι ανάγκες είναι μεγάλες και πάντα την περίοδο του καλοκαιριού,κ ακόμα μεγαλύτερες.

Η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη που παρευρέθηκε στην αιμοδοσία, κάνοντας τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο στους αιμοδότες, αναφερόμενη στην παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη, ανέφερε ότι «… στο Καράτουλα ο κόσμος δίνει το αίμα του, προσφέρει ένα δώρο ζωής στο συνάνθρωπο και τους ευχαριστούμε όλους και τους διοργανωτές αλλά και τους ίδιους τους αιμοδότες που προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής που είναι ανεκτίμητης αξίας και μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις. Χωρίς πόνο, οι αιμοδότες δίνουν το αίμα τους, αλλά ταυτόχρονα απαλύνουν τον πόνο κάποιων συνανθρώπων τους. Ελπίζω οι εθελοντές αιμοδότες να αυξηθούν όσο περνούν τα χρόνια, καθώς υπάρχει ανάγκη από αίμα συνεχώς στο νοσοκομείο μας, οι ανάγκες ποτέ δεν σταματούν”.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Στεργιόπουλος ιερέας του  Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Καράτουλα τόνισε ότι «Είναι μία προσπάθεια μεγάλη θέλησης των ανθρώπων και προσφοράς για τον συνάνθρωπό τους. Πάντοτε είμαστε στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας που χρειάζονται το αίμα, που χρειάζονται τη ζωή.. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αλλά και το νοσοκομείο του Πύργου με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του, όπως και τα μέσα ενημέρωσης που είναι πάντοτε δίπλα μας γιατί η αιμοδοσία χρειάζεται προβολή».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και λωρίδες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος