FOLLOW US: facebook twitter

Με μεγάλη επιτυχία, το μοίρασμα των ντόπιων σπόρων στην Κοινότητα Στρεφίου

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Δωρεάν ντόπιους σπόρους, μοίρασαν   η  Ομάδα Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων, ‘ Η Αυλή των Κηπουρών’ και η Κοινότητα Στρεφίου την Κυριακή 05/03/2023 στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για έναν πιο  υγιεινό τρόπο ζωής, ήρθαν για να ανταλλάξουν, ιδέες, απόψεις και … σπόρους. Δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση, ήταν το γεγονός ότι αρκετοί ήρθαν από  μακριά, όπως η ηγεσία του Συλλόγου Ξωμάχων, με έδρα τα Καρβουνιαρέικα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.    Λόγω του Εθνικού πένθους, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί    να συνοδέψουν την δωρεάν διάθεση σπόρων. Ο προβληματισμός όλων  όμως, -όπως εκφράστηκε στις συζητήσεις- ήταν έντονος, ιδίως για τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς και  για τις επιπτώσεις  τους στην φύση και στην υγεία.   Ο κόσμος, προβληματίζεται όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των τροφίμων. Δεν επιθυμεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα οποία θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλή.

Η Πρόεδρος  της Κοινότητας  Στρεφίου, Αθανασία Κούρβα, τόνισε ότι  το  ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας: έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή. Για αυτό και η Τοπική  Αυτοδιοίκηση, οφείλει να το αναδείξει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος