FOLLOW US: facebook twitter

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων στον Κούβελο

Ημερομηνία: 16-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων στο Κούβελο σε ένα διήμερο γιορτής που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος», τον ΔΟΠΠ, τον σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων N. Ηλείας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού, τον σύλλογο «Πύργος Όλοι Μαζί» και το Σύλλογο Νέων Καταραχίου. Η πρώτη ημέρα παράλληλα σηματοδότησε και το «κλείσιμο» της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ, με τα ξεχωριστά του παιδιά να τραγουδούν για τους καλεσμένους, να δείχνουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και θεατρικά δρώμενα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Την εκδήλωση «άνοιξε» η διευθύντρια του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» Ερμίνα Ζανταρίδου προβάλλοντας στο λόγο της το σύνθημα της δομής «Όλοι ίσοι. Όλοι διαφορετικοί». Δίπλα της ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος παρουσίασε τους συλλόγους που συμμετέχουν σε όλη αυτή την ξεχωριστή δράση, δίνοντας τον λόγο στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: « Η αποψινή βραδιά είναι μια ευκαιρία να μάθουν και οι άλλοι συμπολίτες μας πως όταν οι άνθρωποι θέλουν, μπορούν. Και εμείς θέλουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Έχουμε ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και υλοποιούμε δράσεις που απευθύνονται στην ψυχή και τη σκέψη του.».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με την σχολική ορχήστρα του Φώτη Παπαθεοδώρου και τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου να δίνουν μια ξεχωριστή νότα. Λίγο αργότερα ο Γ. Γ. του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος παρέλαβε από τον δήμαρχο Πύργου την τιμητική πλακέτα του Παρολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ αφιέρωσαν τα καλύτερά τους τραγούδια και ξετύλιξαν στο καλλιτεχνικό τους ταλέντο σε ένα πολύ όμορφο θεατρικό δρώμενο στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Κα η βραδιά ολοκληρώθηκε με την μελωδική φωνή της Ζανέλ που ταξίδεψε το κοινό πίσω στο χρόνο με υπέροχα ρετρό τραγούδια σε πιο σύγχρονη ενορχήστρωση.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «μεταμορφωθούν» με τα…μαγικά πινέλακαι το  facepaintingτης Γιώτας Βαμβακά, ενώ ένας λαχταριστός μπουφές διέθετε διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παιδί, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος